Anasayfa Haber Tesla Yeni Elektrikli Pikap Çıkarabilir

Tesla Yeni Elektrikli Pikap Çıkarabilir

Elon Musk aklında bir de pikap modelinin olduğunu açıkça ifade etti.

Otomotiv dünyasında elektrikli araçlara verilen önem gün geçtikçe artsa da, henüz klasik benzinli araçlarda sunulan ürün çeşitliliğine ulaşılmış değil. Tesla CEO’su Elon Musk bu duruma Twitter üzerinden tüketicilerle yaptığı mesajlaşmalarda da bizzat şahit oldu.

Tesla kullanıcıları ve potansiyel alıcılarla Twitter üzerinden fikir alışverişi yapan Musk’a gelen önerilerden biri de, Tesla marka elektrikli bir pikap üretmesi yolunda olmuş. Musk’ın buna cevabı ise, uzun süredir bunun üzerinde çalıştıkları, Model Y piyasaya çıktıktan sonra sıranın pikapa geleceği şeklinde olmuş.

ABD pazarında en çok satan araç türleri arasında olan pikaplar, önemli bir pazar payına sahip. Özellikle Ford’un F-150 modeli hayli ilgi görüyor. Musk’ın da bu çapta ama tamamen elektrikli bir Tesla pikap düşündüğü anlaşılıyor.

Ne var ki Tesla’nın öncelikle önsiparişlerini aldığı Model 3 otomobilleri ve Tesla Semi kamyonları teslim etmesi gerekiyor. Crossover denilen tarzdaki Model Y ise 2019 yılında piyasada olacak. Yani Tesla’nın pikap modelinin yollara çıkması, en iyi ihtimalle 2020 sonrasında gerçekleşebilecektir.