Anasayfa Haber Japon Mühendisler, İnsan Bedenini Taklit Eden Robot Tasarladı

Japon Mühendisler, İnsan Bedenini Taklit Eden Robot Tasarladı

Bu robotların insan anatomisini anlamakta yardımcı olacağı düşünülüyor.

Japonya’da küçük bir mühendis ekibi tarafından geliştirilen robot, insan anatomisini başarılı bir şekilde taklit ediyor. Vücudumuzdaki kemik ve kas yapısının olabildiğince aktarıldığı Kengoro ve Kenshiro adındaki robotlar, insana son derece benzer hareketler sergileyebiliyor.

Yuki Asano, Kei Okada ve Masayuki Inaba, robotları kas kontrolü ve beynin vücut ile etkileşimi konularında çalışmalar yapılabilmesi için tasarladıklarını belirtti. Robotlar şınav, mekik, eğilme ve badminton oynama gibi ilginç hareketler yapabiliyor.

Robotların, insan vücudunun sayısal anlamda incelenmesinde büyük katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca çalışmalarla beraber protez teknolojilerinin de geliştirileceği düşünülüyor. Diğer taraftan yapılacak birkaç değişiklikle, araçların çarpışma testlerinde daha detaylı analiz yapılabilecek bir model haline getirebileceği de belirtiliyor.

Robotlar, herhangi bir şekilde uzaktan yönetilmiyorlar. Linux tabanlı, karmaşık bir beyinleri bulunuyor. Vücut kontrolleri konusunda iyi bir iş çıkarsa da, kullanılan yapay zekanın çok da güçlü olmadığı söyleniyor. Bu robotların, gelecekte Boston Dynamics’in Atlas robotu gibi akrobatik hareketler yapıp yapamayacağını merak ediyoruz.