Anasayfa Haber Lootbox Sistemine Müdahale Geri Tepebilir

Lootbox Sistemine Müdahale Geri Tepebilir

Bethesda kurucusu Cristopher Weaver, Lootbox sisteminin yasaklanmasından oyuncuların zararlı çıkacağını söyledi.

EA Games’in Star Wars: Battlefront 2’de yaptığı yanlış uygulamalar sonucunda oyun dünyasında sıkça kullanılan Lootbox sistemi tehlikeye girmişti. Büyük tepki toplayan EA Games hisseleri değer kaybederken olay, Belçika hükümetinin Lootbox sistemini “kumar” olarak değerlendirmesine kadar uzamıştı. Son olarak Apple, Lootbox’lardan çıkan eşyaların ihtimallerinin duyurulmasını zorunlu kıldı.

Cristopher Weaver’a göre Lootbox sistemlerinin yasaklanması veya kullanılamaz hale getirilmesi, en çok oyunculara zarar verecek. Lootbox sistemi pek çok oyun şirketi için bir gelir kapısı oldu. Weaver bu kapının kapanması halinde, özellikle AAA oyunların fiyatlarında artış yaşanabileceğini savunuyor.

Oyunların yapım maliyetleri gelişen teknolojiler sebebiyle günden güne artarken, bir gelir modelini yok etmek oyun fiyatlarını ciddi anlamda etkileyebilir. AAA oyunlar, Steam Türkiye’de yaklaşık 200 TL gibi fiyatlarla piyasaya çıkıyor. Lootbox sisteminin yasaklanması, tüm gelir modeli bunun üzerine kurulan oyunlar için de çok farklı kararlar alınmasıyla sonuçlanabilir.