Anasayfa Haber AMD Adrenalin Sürücüsü DX9 Oyunlarda Sorun Çıkarıyor

AMD Adrenalin Sürücüsü DX9 Oyunlarda Sorun Çıkarıyor

AMD tarafından yapılan açıklamada, DX9 oyunlarda yaşanan problemlerin çözülmeyeceği ifade edildi.

AMD, geçtiğimiz haftalarda yayınladığı Adrenalin sürücü paketiyle pek çok yenilik getirmişti. Fakat yeni sürücüleri (17.12 sürümü) yükleyen kullanıcılar, DirectX 9 destekli bazı oyunlarda sorunlarla karşılaştılar.

Yeni sürücüyle beraber DirectX 9 desteğine sahip pek çok oyun başlatılamaz hale geldi. Bu oyunlar arasında C&C 3: Tiberium Wars, C&C 3: Kane’s Wrath, C&C: Red Alert 3, C&C: Red Alert 3 Uprising, C&C 4: Tiberian Twilight, Battle for Middle Earth, Battle for Middle Earth 2 ve The Witcher: Enhanced Edition bulunuyor.

Yayınlanan yeni sürücülerle beraber eski oyunların çalışmaz hale gelmesi düzeltilebilir bir problem. Asıl sorun ise AMD’nin bunu çözmeyi düşünmediğini dile getirmiş olması. Şirket kendi forumlarında yaptığı açıklamada, 10 yıllık oyun için mühendislik kaynağı ayırmanın imkansız olduğunu belirtti. AMD bu problem için çalışmayan oyunların eski grafik API’lerini suçladı.

Bahsi geçen oyunlar, Adrenalin güncellemesi öncesinde AMD ekran kartlarında çalışıyordu. Bu oyunları Nvidia kullanıcıları hala sorunsuz bir şekilde oynayabiliyor. AMD ekran kartı kullanıcıları şirketin cevabından bir hayli rahatsız. Umuyoruz büyüyen tepkilerle beraber AMD kararını değiştirir. Zira Steam’de hala binlerce kişinin bahsi geçen oyunları oynadığı görülüyor.