Anasayfa Haber Heroes Of The Storm’un Yeni Kahramanı Blaze Tanıtıldı

Heroes Of The Storm’un Yeni Kahramanı Blaze Tanıtıldı

Heroes Of The Storm için gelecek yeni kahraman Blaze’in Spotlight videosu yayınlandı.

Geçtiğimiz hafta duyurusu yapılan Blaze’in Hero Spotlight videosu Blizzard tarafından yayınlandı. Videoda kahramanın genel özelliklerinden ve oynanış tarzından bahsediliyor.

Menzilli bir savaşçı olan Blaze’in otomatik saldırıları alan hasarı veriyor. W tuşu yeteneği yere yağ atarak düşman kahramanlarını yavaşlatıyor. Bir çift alev topu atan Q tuşu yeteneği düşmanlara hasar verirken, yerdeki yağ birikintilerini de yakarak alan etkili hasara sebep oluyor.

Blaze, bu yanan yağların içinden geçerken kendini de iyileştiriyor. E tuşu özelliği ise belirlenen bir yöne doğru hızla hareketi sağlıyor. Eğer hareket esnasında bir düşman kahramana çarpılırsa, o kahraman kısa süre sersemliyor.

PTR sunucusuna gelen kahramanı denediğimizde, Solo Lane’de güçlü bir kahraman olabileceğini gördük. Kendini iyileştirmesi, minyon dalgası temizleme hızı, menzilli hasarları, dürtmeleri ve gerektiğinde kaçabilmesi, Solo Lane kahramanlarında en çok ihtiyaç duyulan özellikler arasında.

Tüm Gul’dan Mağdurları Sığınağa!

Blaze’in iki Heroic yeteneğinden biri, kendini bir sığınağa dönüştürüyor. Sığınak modundayken takımınızdaki diğer kahramanlar, buraya sığınabiliyor ve saldırılarını buradan gerçekleştirebiliyor. Patlatılana veya süresi dolana kadar sığınakta durulabiliyor; istendiği takdirde, sığınağın herhangi bir tarafından çıkış yapılabiliyor. Sığınağa giren kahramanlar, düşmanların sebep olduğu zayıflatma ve DoT efektlerinden arınıyorlar. Bu özelliği, Lunara, Gul’dan, Malthael ve Xul gibi kahramanlarla savaşırken çok büyük avantaj sağlayabilir.

Zincirleme Heroic’ler İçin Zemin

Diğer Heroic yeteneğinde ise Blaze, 0,1 ila 2,6 saniye arası bir süre boyunca kendini şarjlayıp, sonunda çevresine alan etkili patlıyor, tüm rakipleri yavaşlatıyor ve DoT hasarı veriyor. Şarjlanan süre boyunca Blaze daha yavaş yürürken, hasar şarj süresine bağlı olarak değişiyor. 20. seviyede bu Heroic yeteneğini geliştirirsek, şarjlama esnasındaki yürüme hızı düşüşü ortadan kalkıyor ve düşmanlar, şarj esnasında da yavaşlıyorlar.

Her iki evrede de yavaşlatma miktarı %60 olarak belirlenmiş. Bu durumda araya dalan bir Blaze’in düşmanları 7,6 saniye boyunca %60 yavaşlatacağını söyleyebiliriz. Bu yetenek sayesinde Blaze, yapılabilecek tüm Wombo-Combo’lar için gerekli altyapıyı hazırlayabilir.

Lane’de Karşınıza Gelince Nefret Edebilirsiniz

PTR sürümünde denediğimiz kadarıyla Blaze, solo Lane’de menzilli bir Chen havası estirebilir. Blaze’in alevli yağlar üzerinde kendini iyileştirmesi, biraz yüksek seviyelere ulaşınca toplam canının %30’una ulaşabiliyor. Q ve W kullanarak (toplam 65 mana) hem hasar verip hem de kendini iyileştirebilen menzilli bir kahraman, ciddi anlamda can sıkacaktır.

Diğer taraftan Blaze’i otomatik atak ağırlıklı oynamak da mümkün. Blaze otomatik atak yeteneklerine ağırlık verildiğinde daha fazla Burst hasar çıkarabilen bir kahraman haline dönüşüyor. Fakat kendini ayakta tutacak yeteneklerden mahrum kalıyor.

Belki Bir Sonya Değil Ama…

Blaze Solo Lane’de Sonya ile kapışabilir mi bilinmez. Fakat Blaze, piyasaya çıktığında çok seçilen kahramanlar arasında yerini alacaktır. Oynaması çok keyifli olan Blaze’in 9 Ocak’ta ana sunucularda yerini alması bekleniyor.

PTR sunucusuna Blaze’in yanı sıra yeni kostümler, spreyler ve çeşitli içerikler de ekleniyor. Blaze’in Fel Reaver ve Abathur’un Xenotech kostümleri muazzam görünüyor. Ayrıca yeni güncellemeyle beraber Malfurion komple güncelleniyor. Güncelleme notları, Blizzard’ın internet sitesinde yer alıyor.