Anasayfa Haber Japon Hastanelerinde Robot Yardımcılar Deneniyor

Japon Hastanelerinde Robot Yardımcılar Deneniyor

Nagoya’daki bir hastanede hemşirelere yardımcı olması için geliştirilen robotlar yakında işbaşı yapacak.

Japonya’daki hastanelerde gece vardiyasında çalışan hemşireler, gece saatlerinde az çalışanın bulunması sebebiyle bazı zorluklar çekiyor. Bu durumun çözülmesi için gece vardiyasında çalışmak üzere robotlar kullanılacak.

Kullanılacak olan robotlar, herhangi bir şekilde hastalara müdahale etmeyecek. Bu robotların temel amacı çeşitli tıbbi malzemelerin istasyonlara taşınması olacak. Robotlar 17:00 ile 08:00 saatleri arasında çalışacaklar.

Nagoya’daki hastanede başlayacak pilot projede 4 robot kullanılacak. Bu robotlar 125x50x65 cm boyutlarında ve üzerlerinde bir dolap bulunuyor. Saatte 3,6 km hızla hareket edebilen robotlar, 90 litrelik taşıma bölümünde maksimum 30 kilogram ağırlığa kadar malzeme taşıyabilecekler.

360 derecelik görüş açısına sahip robotlar, binadaki asansörleri kullanabiliyorlar. Şarjının azaldığını fark eden robotlar, otomatik olarak şarj istasyonuna gidip kendini şarj edebiliyorlar. Hemşireler, tabletleri aracılığıyla bu robotları istedikleri zaman çağırabiliyorlar. Pilot projenin başarılı olması durumunda bu robotların yaygınlaşacağı tahmin ediliyor.