Anasayfa Haber Kablosuz Bağlantıda WPA3 Standardı Bu Yıl Geliyor

Kablosuz Bağlantıda WPA3 Standardı Bu Yıl Geliyor

Wi-Fi Alliance yeni kablosuz güvenlik standardına sahip ürünlerin bu yıl sonunda hazır olacağını duyurdu.

Kablosuz bağlantı için gereken standartları belirleyen Wi-Fi Alliance, WPA3 güvenlik protokolünün 2018 sonunda tamamlanacağını duyurdu. Hali hazırda çok sayıda cihazda kullanılmakta olan WPA2’nin de geliştirilmesine devam edileceği belirtildi.

WPA3 ile birlikte güvenlik geliştirilirken, güvenlik ayarları da hem kullanıcılar, hem de servis sağlayıcılar için basitleştirilecek. WPA3’e bu amaçlarla eklenecek 4 yeni özellik bulunuyor. Bunlardan ilki, yetersiz karmaşıklıkta bir şifre kullanıldığında devreye girerek güvenliği artıracak.

Ayrıca, görüntü arayüzü bulunmayan veya kısıtlı olan kullanıcılar için basitleştirilmiş bir kurulum imkanı da sağlanacak. Açık WiFi ağlarında kullanıcıların verilerini ayrı ayrı şifreleyecek olan WPA3, böylece gizliliği güçlendirecek. Son olarak 192 bit şifrelemeyle güvenlik artırılacak.

WPA3 ile gelecek ilk 2 özelliğin nasıl çalışacağıyla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Wi-Fi Alliance, ilk kurumsal ve tüketici ürünlerinin bu yıl içinde piyasada olacağını duyurdu.