Anasayfa Makale Hayat National Geographic Sırt Çantasına İlk Bakış

National Geographic Sırt Çantasına İlk Bakış

Recep okurlara sordu, gelen öneriler arasından seçerek bir çanta aldı. Şimdi bu sırt çantasına, National Geographic N00711 modeline bakıyoruz…

Güncelleme: 5 sene sonra çantanın benzerini tekrar satın aldım.

“Sırt çantamı değiştirmek için pek çok çanta seçeneğine baktım ve okurlara da hangi çantalara bakalım diye sordum. Ardından kararımı verip çantayı aldım. Şimdi Ali ile birlikte bu National Geographic sırt çantasına bakıyoruz – Recep”

Bahsi geçen sırt çantası konusu için tıklayın…

Çantada iki adet ana göz var. Bunlardan ilki dizüstü bilgisayarınızı veya tabletinizi koyabileceğiniz korumalı bir göz. İkincisi ise ortada yer alan genel kullanım amaçlı geniş göz.

İki adet de ufak göz var. Bunlardan biri kalem, not defteri veya pasaport gibi eşyalarınızı koyabileceğiniz bir göz. Diğeri ise daha ufak ıvır zıvırları koyabileceğiniz bir kısım.

Dizüstü bilgisayarı koyduğunuz göze kilit vurabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu göz ve diğer bütün gözlerdeki fermuarlar, çantanın ağzını tek elle genişlettiğinizde otomatik olarak açılıyor. Bu, özellikle bir elinizin meşgul olduğu durumlarda epey kullanışlı oluyor.

Kilit konusuna önem veriyorsanız çift fermuarlı diğer gözlerin fermuar saplarına da kilit yerleştirmeniz mümkün.

Dizüstü bilgisayarınız ile sırtınız arasındaki kısımda kalın ve çıkıntılı bir koruma kısmı mevcut. Bu, kısım, çanta çok doluyken bilgisayarın ekranının esneyip klavyeye temas edip ekranın kirlenmesinin önüne geçiyor. Öte yandan bu göz sağ kısımda geniş iken sol kısımda biraz daha kısa mesafede bitiyor.

Ana gözü açtığımızda dünya haritasını andıran desenleri görüyoruz. Kullanım açısından baktığımızda ise bir adet fermuarsız büyük cep göze çarpıyor. Yine iki adet ufak cep ve iki adet de fermuarlı ufak cep çantanın kullanışlılığını artırıyor. Burada bir adet de ağzı lastikli ufak bir göz yerleştirilmiş.

İki adet ufak dış gözden ilkini açtığımızda içeride iki adet cep görüyoruz. Ceplerin ortasında ise bir adet kalem yuvası yer alıyor. Sağdaki cep, cep telefonu için düşünülmüş. Bu bağlamda üzerinde telefon logosu konumlandırılmış. Yine soldaki cebin üstünde fermuarlı ufak bir cep daha dikkatimizi çekiyor.

Tek fermuarlı en son ufak dış göze baktığımızda epey derin olduğunu görüyoruz. Burası da ufak bir tableti alabilecek kapasitede. Yeteri kadar iç gözle donatılan çantanın bu son gözünde herhangi bir iç cep veya yuva mevcut değil.

Marka vurgusuna baktığımızda çantanın bütün fermuarlarında sarı beyaz National Geographic logosunu görüyoruz. Yine çantanın sağ askı kolunda da National Geographic logosunu görmek mümkün. İçeride ise sadece ana büyük gözde bir adet logo varken dizüstü gözünde de ürünün etiketi mevcut.

Etikette çantanın gövde malzemesinin polyester olduğu ve üretim yerinin de Hong Kong olduğu belirtilmekte. Yine temizleme için deterjan kullanılmaması, ıslak bezle silinmesi gerektiğine dair bir uyarı konulduğunu görüyoruz. Ayrıca çantanın kodu olan N00711 de burada belirtilmekte.

Çanta üstünde yer alan etikette ise 2 yıl garantisine yer veriliyor. Yine burada dizüstü, tablet ve cep telefonu için ayrı ayrı yuvalar olduğu belirtilmekte.

Taşıma için çanta üstünde bir tutma kısmı yer alıyor. Sırt askıları ise ayarlanabilir ve dolgulu. Öte yandan sırt kısmında terleme önleyici yastık yer almıyor.

Çantanın genel olarak görünüşü ilk etapta gayet hoş. Öte yandan bazı dikiş iplerinin üretim sonrası sarkıyor olması kimi kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir.  Son olarak çantayı uzun vadeli kullandıktan sonra kullanımla ilgili tecrübelerimizi tekrar aktarıp 270 TL fiyatı hak edip etmediğini söyleyebiliriz.

Siz bir çantada ne arıyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşın…