Anasayfa Haber Carbonite-2 Uydusuyla Dünya 4K İzlenebilecek

Carbonite-2 Uydusuyla Dünya 4K İzlenebilecek

Earth-i isimli şirket, Dünya’nın 4K videosunu çekecek uydusunun prototipini uzaya gönderdi.

Earth-i bir süredir Dünya’yı 4K çözünürlükte görüntüleyebilecek bir uydu üzerinde çalışıyor. Şirket, Vivid-i adı verilecek uydunun öncülü olarak tasarladığı Carbonite-2 isimli prototip uydusunu başarıyla yörüngeye gönderdiğini duyurdu.

Prototip uydu üzerinde 4K kamera taşıyor. Bu kamera sayesinde Dünya’nın her yerinden renkli, yüksek çözünürlüklü ve hareketli görüntüler kaydedebilecek. 2 dakikaya kadar video kaydı yapabilen kameranın otomobillerin hareketlerini bile gösterebileceği söyleniyor. Carbonite-2 prototipiyle bu teknolojinin mümkün olduğunu göstermek isteyen Earth-i, şimdiden Vivid-i 5 siparişi aldı.

Carbonite-2 uydusu, Hindistan’ın Kuzeydoğu’sundan Sriharikota roketiyle fırlatıldı. Aşağıda bir önceki prototip olan Carbonite-1’in çektiği kısa bir videoyu bulabilirsiniz. 100 kilogram ağırlığındaki Carbonite-2, Dünya yörüngesinde 505 km yükseklikte bulunuyor. Saniyede 7 kilometre hızla hareket eden uydu, bir gün içinde aynı noktayı birden fazla kere ziyaret edebilecek. Kaydedilen videoların birkaç dakika içinde merkeze gönderilebildiği de verilen bilgiler arasında.