Anasayfa Haber HTC, Çift Ön Kameralı U11 EYEs Modelini Duyurdu

HTC, Çift Ön Kameralı U11 EYEs Modelini Duyurdu

Yeni modelde kullanılacak çift ön kamera, bokeh efektli selfie çekmeye imkan sağlayacak.

HTC’nin geçtiğimiz Mayıs ayında duyurulan U11 akıllı telefonu, farklı bir sürüme kavuşuyor. U11 EYEs adı verilen yeni sürüm, çift ön kamerasıyla ön plana çıkıyor.

Şirket, EYE takısını ilk olarak 2014’te piyasaya sürdüğü Desire EYE modelinde kullanmıştı. Arka kamerasıyla aynı kalitede ön kameraya sahip olan Desire EYE, sık sık selfie fotoğrafları çeken kullanıcılara yönelik tasarlanmıştı. U11 EYEs’ın da ön tarafında 5 megapiksellik bir çift kamera bulunuyor. Bu çift kamera, alan derinlikli selfie çekilmesine imkan sağlıyor. Üstelik bu alan derinliğini çekim esnasında canlı olarak gösterebiliyor.

Telefon 6 inçlik LCD ekranında 2.160×1080 çözünürlük sağlıyor. 3 farklı mikrofon bulunan cihazda, 4 GB RAM ve Snapdragon 652 çipseti kullanılıyor. Böylece fiyatının biraz daha orta seviyeye çekilmesi amaçlanmış. Arka tarafında 12 megapiksel, f/1.7 ve OIS özelliklerine sahip kamera barındıran U11 EYEs, 4K video kaydı yapabiliyor. U11’de yer alan ilginç Edge Sense özelliği, U11 EYEs’ta da bulunuyor.

3.930 mAh bataryaya sahip cihaz, IP67 dayanıklılık sertifikasına sahip. Hem arka, hem ön kamerayla çekilen fotoğraflar için AR etiketleri özelliği sunan telefonun, yüz tanıma teknolojisiyle de donatıldığı belirtildi. Tek kamera ile insan yüzündeki 128 noktayı tarayan telefonun, şapka, gözlük ve hatta solunum maskesi takan kullanıcıları bile tanıyabildiği söyleniyor.

Telefonun çıkış fiyatı 500 dolar olarak belirlenmişken, çıkış tarihinde fiyatının 410 dolara düşeceği söyleniyor. Bu ay içinde Çin’de piyasaya çıkacağı belirtilen telefonun diğer pazarlara ne zaman dağıtılacağı henüz belirsiz.