Anasayfa Haber Intel Kendi Grafik İşlemcisini Geliştiriyor Olabilir

Intel Kendi Grafik İşlemcisini Geliştiriyor Olabilir

Piyasada dolaşan söylentiler, Intel’in kendi grafik işlemcilerini geliştirdiğine işaret ediyor.

Intel’in yeni nesil işlemcilerinde AMD Radeon kökenli tümleşik grafik yongalarına yer verecek olması, şirketin grafik işlemciler alanındaki çalışmalarını yoğunlaştırdığı söylentilerini artırmıştı. CES 2018 etkinliğiyle birlikte bu söylentiler daha da arttı.

Çeşitli kaynaklardan gelen söylentilere göre Intel önümüzdeki senelerde kendi grafik işlemcisini piyasaya sürmeyi hedefliyor. Arctic Sound ve Jupiter Sound kod adlarıyla geliştirildiği iddia edilen yeni grafik işlemcilerin 2020 sonrasında ekran kartlarında kullanılacağı da fısıldanıyor.

Intel’in AMD teknolojilerini resmen işlemcilerine entegre etmesinin yanı sıra, eski Radeon Technology Group başkanı Raja Koduri’yi de bünyesine kattığını unutmamak lazım. Ayrıca şirketin araştırma görevlisi ve bütçesi sıkıntısı da yok.

Tabii 2020 sonrasında piyasada Intel ekran kartlarını görmeye başlarsak, bu durum Nvidia ve AMD için de rekabetin kızışması anlamına gelecektir. Nvidia şu an üst seviye ekran kartlarında rakipsiz gibi görünse de, birkaç yıl sonra durum daha farklı olabilir.