Anasayfa Haber Chrome Android Sürümüne DNS Önyükleme Desteği Geliyor

Chrome Android Sürümüne DNS Önyükleme Desteği Geliyor

Bu yeni özellikle birlikte tarayıcının mobil sürümünde de siteleri yükleme hızı artacak.

Eşzamansız DNS olarak da bilinen özellik, Chrome’un masaüstü sürümünde 2012’den beri yer alıyor. Varsayılanı kapalı olarak gelen bu özellik sayesinde, gezinmekte olduğumuz sayfada herhangi bir link tıklandığında, o linkteki sayfa daha hızlı açılıyor.

DNS önyüklemesi özelliği aktifleştirildiğinde, Chrome açık olan sayfadaki tüm linklerin IP adreslerini önce kendi önbelleğinden kontrol eder, bulamazsa da DNS sunucularından erkenden çeker. Bu sayede sayfadaki herhangi bir linke tıkladığımızda, tekrar DNS sunucusuna bağlanıp IP adresi sorgulaması yapmasına gerek kalmaz. Tıklanan sayfa doğrudan yüklenmeye başlar. Böylece sayfaların yüklenme süresi birkaç saniye kısalabiliyor.

DNS önyükleme özelliğinin Chrome’un Android sürümüne ne zaman geleceği henüz bilinmiyor. Fakat geldiğinde de masaüstü Chrome’da olduğu gibi varsayılan olarak kapalı olacağı tahmin ediliyor. Masaüstü Chrome’da bu özellikten faydalanmak için Deneysel Özelliklere göz atmak gerekiyor. Deneysel Özellikler penceresi, Chrome adres satırına chrome://flags yazarak açılabiliyor.