Anasayfa Haber Instagram’a Son Görülme Özelliği Geldi

Instagram’a Son Görülme Özelliği Geldi

Instagram üzerinde sadece metin içerikli hikaye paylaşımı da mümkün olacak.

Instagram yönetimi, kullanıcılara sunmayı planladıkları bazı özellikleri test ediyor. Bu özelliklerden ilki, özel mesajlarda WhatsApp benzeri “son görülme” bilgisi olacak. Kullanıcıların ne kadar süre önce Instagram’da aktif olduğunu bildiren bu özellik, ilginç bir şekilde bu bilgiyi kullanıcının takip etmediği hesaplara da gösteriyor.

Geçtiğimiz 2 yılda neredeyse tüm sosyal ağlarda bir trend haline gelen hikaye özelliği de ufak çaplı bir yeniliğe kavuşuyor. Bundan böyle kullanıcılar, sadece metin içeriği bulunan hikaye paylaşımı yapabilecekler. Metin paylaşmak isteyen kullanıcılar, önceden metine fon olarak mecburen bir resim eklemek zorunda kalıyordu. Bu fon da genellikle ya alakasız bir görsel ya da tek renkli düz bir zemin oluyordu.

Denenen son özellik ise güvenlik amaçlı. Paylaşılan hikayelerin ekran görüntüsü alındığında, hikayenin sahibine bildirim gidecek. Instagram’da ekran görüntüsü bildirimi, şimdilik sadece özel mesajlardaki video veya fotoğraflarda çalışıyor.

Tüm bu özellikler bazı kullanıcılar için aktifleştirilmiş durumda. Testin ve gerekli düzeltmelerin tamamlanmasıyla beraber, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.