Anasayfa Haber İş Odaklı WhatsApp Business, Play Store’da Yerini Aldı

İş Odaklı WhatsApp Business, Play Store’da Yerini Aldı

İş ile ilgili görüşmelerini WhatsApp’a taşıyan kullanıcılar, ayrı uygulamayla daha kolay yazışabilecekler.

WhatsApp günümüzde neredeyse tüm akıllı telefonlar kullanıcıları tarafından benimsenmiş durumda. Kişisel yazışmalar ve dosya paylaşımları için sağladığı kullanım kolaylığıyla dikkat çeken WhatsApp, artık iş amaçlı yazışmalarda da sıklıkla kullanılıyor.

Şirket, kullanıcılara kolaylık amacıyla WhatsApp Business adını verdiği ikinci uygulamasını yayınladı. Business uygulamasıyla standart WhatsApp arasında bazı farklılıklar bulunuyor. Bu farklılıklardan ilki, kullanıcı profilleri tarafında. Standart WhatsApp uygulamasındaki profil bilgilerinin yanı sıra, Business’te iş ile ilgili detaylar, web sitesi linki ve adres gibi bilgiler de eklenebiliyor.

Öntanımlı mesajlarla kolay cevaplama

Business kullanıcılarına bazı mesajlaşma araçları da sunuluyor. Kullanıcılar, öntanımlı mesajlar oluşturarak sık sorulan sorulara hızlı bir şekilde cevap verebilecekler. Ayrıca kullanıcının cevap veremeyeceği durumlarda, özel “Dışarıda” modu mesajlarıyla müşterilere müsait olmadığı gösterilebilecek.

Business uygulamasında çalışanın veya genel hizmetin performansının ölçülebilmesi için, bazı istatistikler de tutulacak. Business kullanıcılarının gerçek iş telefon numarasıyla eşleştirilmesi durumunda, bu hesaba “Onaylı Hesap” rozeti verilecek. Böylece müşterilerin sahte WhatsApp iş hesaplarıyla kandırılması engellenecek.

Tek telefonda hem WhatsApp, hem WhatsApp Business

WhatsApp Business’in en dikkat çekici yanı ise (farklı telefon numarası kullanılması şartıyla) aynı telefona hem orijinal, hem de iş amaçlı uygulamanın kurulabilmesi. Kullanıcılar böylece tek telefon ile hem iş, hem de kişisel yazışmalarını yürütebilecek. Bunun özellikle çift sim kartlı akıllı telefonlarda büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz.

WhatsApp Business, Amerika, Endonezya, Meksika ve İngiltere’de Android akıllı telefonlar için yayınlandı. Kısa bir süre içinde uygulamanın tüm dünyada yayınlanması bekleniyor. Uygulamanın iOS sürümünün ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor. Tahminler, 1 – 2 hafta içinde App Store’da yerini alacağı yönünde.

Uygulamanın Google Play linkini aşağıda bulabilirsiniz. Uygulamanın bölgemizde aktif olmasıyla beraber, bu linki takip ederek telefonunuza yükleyebilirsiniz.

WhatsApp Business’in Google Play sayfasına gitmek için tıklayın.