Anasayfa Mobil Samsung Gear Sport Akıllı Saat İncelemesi

Samsung Gear Sport Akıllı Saat İncelemesi

Gear Sport adıyla Samsung akıllı saat ailesine katılan yeni modelin değişen özelliklerine, tasarım ve kullanımına inceleme videomuzda bakıyoruz…

Samsung’dan Gear S4 beklerken, karşımızda Gear Sport modelini gördük. Aktif bir hayat süren, sporla iç içe olanlara yönelik olarak tanımlanan bu akıllı saatin özelliklerini inceliyoruz.

Temel Özellikler

Kutu yanındaki ürün özelliklerine göz attığımızda 50 metreye kadar su geçirmezlik. Gelişmiş egzersiz takibi, herhangi 20 mm saat kayışı ile uyumluluk, akıllı bildirim ve uygula desteğini görüyoruz. Tizen 3.0 işletim sistemini kullanan saat Spotify da dahil olmak üzere uygulama desteğini genişletmiş durumda.

Kutuyu açtığımzda burada kablosuz şarj standını ve micro usb kablosuyla standa bağlanan adaptörü görüyoruz. Burada kullanma klavuzu ve diğer belgeler bulunuyor. Saati hemen yanındaki köpük koruma içinde görmekteyiz.

Tasarım ve Estetik

Saatin 2 renk seçeneği var. Siyah ve mavi. Her ne kadar Samsung sitesindeki resimlerde siyah versiyon mat gözükse de çevçeve ve saatin gövdesinin parlak metalik renge sahip olduğu dikkatimizi çekti.

Sport, LTE modem barındırmadığı için S3’e göre daha küçük boyutları sayesinde zayıf bileklerde sırıtmıyor ve büyük saat sevmeyenlerin beğenisini kazanmayı amaçlıyor. Saatle birlikte gelen kayışlar bizce güzel gözükse de istendiğinde değiştirilebildiğinden bahsetmiştik.

1.2 inçlik yuvarlak saat ekranı kullanıcıya 360×360 çözünürlük sunuyor ve Super AMOLED teknolojisine sahip. Ekran camında çiziklere karşı dayanıklı Gorilla Glass 3 kullanılmış.

Ekranın kenarındaki dönebilen yuvarlak çerçeve ve gövde aluminyumdan imal edilmiş ve kayışla birlikte 67 gram ağırlığında. Yani S3 Frontier’la kıyasladığımızda 4 gram daha ağır.

Çerçeveye ek olarak saatin üzerinde 2 adet fiziksel buton bulunuyor. Üstteki buton geri işlevi görürken alt buton sizi saatin ana ekranına yönlendiriyor.

Saatin arkasına baktığımızda nabız sensörünü görmekteyiz.Sensörün doğru ölçüm yapabilmesi için kayışı gevşek bağlamamış olmanız gerekiyor.

Teknik Özellikler

Çift çekirdekli 1.0Ghz işlemci, 768mb ram ve 4gb depolamaya sahip Gear Sport 300mAh piliyle 48 saat civarı pil ömrü sunduğunu söyleyebiliriz. Desteklediği kablosuz bağlantı standartları arasında Bluetooth 4.2, wi-fi b/g/n, GPS, Glonass ve NFC var. Sensörler bakımından da olduça dolu olan Sport, ivme ölçer, jiroskop, barometre, nabız ve ışık ölçer sensörlere sahip.

Yazılım

Gear Sport telefonunuza bluetooth ile bağlandıktan sonra, telefonunuza gelen bildirimleri görmek için ve spor faaliyetlerinizde istatistik toplamak ve günlük yaşantınızda ne kadar aktif olduğunuzu ölçmek için kullanılabilecek güzel bir cihaz. Yuvarlak çerçeve yazılıma çok güzel entegre edilmiş, çerçeve sadece menüler arasında kolayca gezinmek için değil, farklı uygulamalarda farklı işlevlere de yarayabiliyor.

Tizen işletim sisteminin ilk zamanlarda aldığı en büyük eleştiri Android Wear ve Apple Watch OS’e göre kısıtlı uygulama desteği idi. Ancak bugün bunun geçerliğini yitirdiğini söyleyebiliriz. Zira Galaxy Apps altında farklı kategoriler altında onlarca uygulama bulabiliyorsunuz.

Varsayılan olarak gelen uygulamalardan mesajlaşma, arama kayıtları, telefon rehberi, hava durumu, takvim, alarm, telefonumu bul ve hatırlatıcı bizce saatin fonksiyonunu artırıp oldukça kullanışlı hale getiriyor. Bunların yanı sıra hesap makinesi, kronometre, google haritalar ve web tarayıcı gibi uygulamalarla birlikte saat çok farklı kullanım senaryolarına kapı aralıyor.

Ayrıca widget özelliği telefon üzerinde çalışan uygulamalardan özet bilgileri ve verileri daha kolay görmenizi sağlıyor.

Bir başka güzel uygulama da Tizen için Spotify. Wi-fi’a bağlıyken hesabınızdaki şarkıları saatinize indirip dışarda spora gittiğinizde bluetooth kulaklıklarınızda çevrimdışı dinleyebiliyorsunuz.

Pil Ömrü

Küçük boyutları sebebiyle pil ömrünün tüm akıllı saatlerin zayıf noktası olduğunu söyleyebiliriz.Ortalama kullanımla saatin pilinin 48 saat civarı dayandığını söylemiştik. Bu süreyi uzatmak için yapabileceğiniz pek çok şey var.

Örneğin saat ayarları menüsü altındaki pil yönetiminden ulaşabileceğiniz seçenekler arasında güç tasarrufu ve sadece izleme modları mevcut. “Güç tasarrufu” modunda saatinizin bazı özelliklerini sınırlandırarak pil ömrünü 5 güne kadar uzatabilmenin yanı sıra “Sadece İzleme” moduyla saat dışındaki tüm fonksiyonlardan feragat ederek 1 aylık pil ömrüne ulaşabiliyorsunuz.

Kullanmadığınız zamanlarda konum ve wi-fi gibi özellikleri kapatarak da pil ömrünü uzatmanız mümkün.

Egzersiz ve spor takibi

Saat pek çok parametreyi aynı anda takip edip bunları telefonunuzdaki S health de dahil favori egzersiz uygulamanızla eşleyebiliyor. Bunlar arasında yakılan kalori, atılan adımlar,çıkılan katlar, kalp ritmi, içilen su, alınan kafein miktarı var. Takip edilebilen spor çeşitleri arasında koşu, yürüyüş, bisiklet ve yüzme de bulunuyor. Bu faaliyetler esnasında GPS’ten faydalanılarak gidilen maksimum mesafe ve hız ölçümleri yapılabiliyor.

Sonuç Değerlendirme

Samsung Gear Sport alınır mı, alınmaz mı? Akıllı saati ne amaçla kullandığınıza bağlı. Ortalama Gear Sport fiyatı 1099 TL ve bu fiyat ile tek başına kısıtlı işlev gösterebiliyor. Bununla birlikte verimlilik geliştirmeleri ve uygulama ekosisteminin genişlemesi, telefonu cebimizden çıkartmadan yapabildiklerimizi arttırıyor.

Toplantıda, spor yaparken ya da genel olarak ellerimizi aktif kullandığımız uğraşlar esnada telefonu düşürme riskine girmeden temel bilgi edinme imkanı yararlı. Takvim, sağlık takibi, müzik uygulaması akıllı saatlerin temel faydalarını oluşturuyor.

 

Sonuçta Gear Sport, Gear S3 Frontier ve Gear Fit 2 gibi modellerin arasına konumlanıyor ve ergonomi, tasarım açısından yeni bir alternatif sunuyor.