Anasayfa Haber Sorunlu iPhone 6 Plus Telefonlar Üst Modelle Değiştiriliyor

Sorunlu iPhone 6 Plus Telefonlar Üst Modelle Değiştiriliyor

Apple servisleri, değişim hakkı kazanan iPhone 6 Plus telefonları, 6s Plus modelleriyle yeniliyor.

Apple’ın bugün yetkili servislerine gönderdiği duyuruya göre sorunlu iPhone 6 Plus’lar, iPhone 6s Plus modelleriyle değiştiriliyor. Mart ayının sonuna kadar geçerli olacağı belirtilen bu süreçten kullanıcıların faydalanabilmesi için telefonun değişim hakkı kazanmış olması gerekiyor.

Şirket, servislere gönderdiği duyuruda hangi durumlarda değişim hakkı kazanılacağı hakkında özel bir bilgi vermiyor. Fakat bu durumun, iPhone 6 Plus’larda yaşanan batarya ve telefon yavaşlaması krizi sebebiyle ortaya çıkan batarya kıtlığından kaynaklı olabileceği düşünülüyor. Zira iPhone 6 Plus artık üretilmiyor. Bataryalarının üretilebilmesi için de üretim bandının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bunun yapılması da vakit alıyor.

Yetkili servislere gönderilen duyuruyla, ücretsiz batarya değişim hakkı kazanan iPhone 6 Plus’ların komple iPhone 6s Plus ile yenileneceği tahmin ediliyor. Apple’ın yetkili servisleri, iPhone’lar için ekran, batarya, hoparlör, arka kamera ve titreşim motoru değişimlerini kolaylıkla yapabiliyor. Fakat Lightning girişi, anakart ve diğer bileşenlerde oluşan sorunlar, genellikle cihazın değiştirilmesiyle sonuçlanıyor. Eğer bu tip problemlere sahip bir iPhone 6 Plus’ınız varsa, Nisan ayından önce yetkili servise götürmenizi tavsiye ederiz.