Anasayfa Haber Yeni Nokia Telefonda 5 Kamera Bulunabilir

Yeni Nokia Telefonda 5 Kamera Bulunabilir

nokia

Nokia’nın 5 kamera kullanılacağı söylenen üst seviye modelinin bu yıl ortaya çıkması bekleniyor.

Zamanında Lumia 1020 ve 808 PureView akıllı telefonlarıyla döneminin ötesinde fotoğraf teknolojileri sunan Nokia, eski günlerine yavaş yavaş geri dönüyor. Şu sıralar HMD Global şirketi altında geliştirilen Nokia’larda ilginç kamera teknolojilerinin bulunduğu söyleniyor.

Geçtiğimiz dönemde Nokia 6’yı duyuran şirketin, Nokia 8 ve Nokia 9 isimli üst seviye modellerini duyurması bekleniyor. Ayrıca söylentiye göre şirket, tam 5 kameraya sahip bir akıllı telefonu duyurmaya hazırlanıyor. Bahsi geçen telefonun bir prototipinin üretildiği, Foxconn’un da seri üretim üzerinde çalıştığı söyleniyor.

5 kameralı sistemin nasıl işleyeceği ise henüz bilinmiyor. Günümüzde akıllı telefonlarda kullanılan çoklu kamera sistemleri, genellikle biri zumlu, diğeri düz veya biri renkli, diğeri siyah – beyaz çekim yapacak şekilde çalışıyor. Huawei’nin de P11’de arkasında 3 kameraya yer vereceği konuşuluyordu.

Yeni cihazın, Lumia 1020’ye benzer bir kamera çıkıntısının olabileceği söyleniyor. Bu durumda 1020’de yer alan Xenon flaşa da yer verilebilir. Foxconn’un bu telefonu önümüzdeki haftalarda üretim bandına alacağı ve telefonun birkaç ay içinde HMD Global tarafından tanıtılacağı tahmin ediliyor.