Anasayfa Haber Chrome 64 Sürümü Önemli Yeniliklerle Geliyor

Chrome 64 Sürümü Önemli Yeniliklerle Geliyor

Tarayıcının yeni sürümü, web sitelerinin sesini tamamen kısmaya imkan sağlayacak.

Bazı internet sitelerinde beklenmeyen bir anda çıkan sesler, kullanıcıları ciddi anlamda rahatsız edebiliyor. Özellikle açılan pop-up pencerelerde başlayan yüksek sesli reklam videoları sıkıntı yaratabiliyor. Sitelerin ana sayfasına girince otomatik başlayan içerik videoları da internette gezinirken can sıkabiliyor.

Google, Chrome tarayıcısının 64. sürümünde sitelerin seslerinin tamamen kapatılabilmesine imkan sağlıyor. Böylece kullanıcılar, kendilerini sesleriyle rahatsız eden internet sitelerinin seslerini kolayca kısabilecek.

Chrome 64 ile açılır pencere (pop-up) engelleme özelliği de geliştiriliyor. Bundan böyle sitelerdeki videoların oynatma butonunun önüne yerleştirilen görünmez linkler de engellenebilecek. Ayrıca sitelerin kötü amaçlı yönlendirmeleri de engellenecek.

64. sürüm Meltdown ve Spectre açıklarının etkilerini azaltıyor. HDR video oynatma desteği, Chrome 64 ile gelen özellikler arasında. HDR video oynatabilmek için Windows 10 Fall Creator Update, HDR destekli ekran kartı ve HDR destekli monitöre ihtiyacınız olacağını hatırlatalım.