Anasayfa Haber Intel, İşlemcilerindeki Açıkları Donanımsal Olarak Kapatacak

Intel, İşlemcilerindeki Açıkları Donanımsal Olarak Kapatacak

Intel’in işlemcilerindeki Spectre ve Meltdown güvenlik açıkları, yazılımsal yamaların yanı sıra, donanımsal olarak da kapatılacak.

Intel CEO’su Brian Krzanich tarafından yapılan bir açıklamayla, şirketin işlemcilerindeki güvenlik açıklarının donanımsal olarak da kapatılması için çalışmaların yapıldığı bildirildi. Krzanich mühendislerin bu iş için seferber edildiğini, Spectre ve Meltdown güvenlik açıklarına sebep olan donanımsal unsurların silikon düzeyinde ortadan kaldırılmasına çalışıldığını söyledi.

Ancak uzmanlar şirketin bu konuda yeterince açıklama yapmadığını düşünüyor. Meltdown açığının donanımsal seviyede kapatılması için işlemcilerde revizyon gerekeceği açık. Ne var ki Spectre açığının kapatılması için çok daha köklü bir tasarım değişikliğinin gerekeceği de biliniyor.

Intel’in yeni revizyon işlemcileri ne zaman çıkaracağı da henüz belli değil. Bunun 2018 sonu gibi gerçekleşeceği iddia edilse de, şirket kesin bir tarih vermedi. Bir iddiaya göre şirket yeni revizyonları şimdiden hazırlamış bulunuyor ve yakında çıkması beklenen Coffee Lake-S serilerinde bu değişiklikler yer alabilir.

Yeni revizyon işlemcilerin isimlerinde bu açıkların kapandığını gösterir bir kod bulunup bulunmayacağı da henüz belli değil. Ancak uzmanlara göre bu yeni revizyonların gelişi, son kullanıcıya yapılan satışları pek de etkilemeyecektir. Spectre ve Meltdown açıkları daha ziyade kurumsal kullanıcıların başını ağrıttı. Yeni revizyon işlemcilere en çok ilgiyi de yine kurumsal müşterilerin göstereceği tahmin ediliyor.