Anasayfa Haber Hearthstone’un Dereceli Oyun Sistemi Yenileniyor

Hearthstone’un Dereceli Oyun Sistemi Yenileniyor

Güncellemeyle her sezon başında ortaya çıkan derece karmaşası hafifletilecek.

Blizzard’ın başarılı kart oyunu Hearthstone, uzun bir süredir oyuncuları tarafından eleştiriliyordu. Zira son ek paketlerle ortaya çıkan kartlar aşırı güçlü ve bu kartlara/kombinasyonlara sahip olmayan oyuncuların kazanma şansı neredeyse sıfır.

Diğer taraftan Ranked sistemi de her ay başında tüm oyuncuları 18 – 25 arası bir seviyeye düşürüyor. Bir önceki sezon Legend seviyesinde olan oyuncular, gereksiz yere çok fazla seviye tırmanmak zorunda kalıyor. Daha kötüsü, yeni başlayan ve gerçek seviyesi 20 – 25 arası olan oyuncular, bu aralıkta Legend ve diğer yüksek derecelerden düşen oyuncularla karşılaşıyor. En iyi oyuncularla en yeni oyuncuları eşleştirmek, hiçbir oyun için iyi bir fikir değil.

Hearthstone geliştiricileri, bu soruna nihayet bir çözüm getiriyor. Dereceli sistemi ciddi bir şekilde değiştiren Blizzard, tüm dereceleri 5’er yıldızdan oluşacak şekilde düzenliyor. Ayrıca oyuncular, her sezon sonunda sabit bir şekilde 4 derece düşürülecekler.

Legend oyuncuları, yeni sezona 4. dereceden başlayacak. 8. derecede, 2 yıldızla bitiren oyuncular ise yeni sezonda 12. derecede 2 yıldıza sahip olacaklar. Böylece sezon başlarındaki yaşanan karmaşa minimum seviyeye indirilecek, en yeni oyuncularla en iyi oyuncular bir araya getirilmeyecek.

Yapılan değişiklikle beraber her sezon 20. dereceye yükselmeyi gerektiren ücretsiz kart arkası içeriği, dereceli modda 5 oyun kazanan herkese hediye edilecek.

Güncel kartlar çok güçlü

Yeni ek paketlerdeki kartların ve kombinasyonların aşırı güçlü olması, bu kartlara sahip olmayan oyuncuların yenme ihtimalinin sıfıra yakın olmasıyla sonuçlanıyor. Elbette eskiden de güçlü kartlar mevcuttu (Dr. Boom’u saygıyla anıyoruz). Fakat bu güçlü kartlar, bir şekilde daha güçsüz kartlar tarafından duruma göre “idare edilebilecek” seviyedeydi. Dr. Boom gibi kartlara sahip olmayan oyuncular, 1 – 2 turn zorlanıp oyunu kazanabiliyordu.

Şimdi ise tek turn’de tüm board’u devasa minyonlarla dolduran, rakibin tüm destesini yakan, oynanan her kartla istenen hedefe 2 hasar veren, tek turn’de 45 – 50 hasar vererek oyunu bitiren kartlar ve kombinasyonlar bulunuyor. Bu tip kartlar da elbette ki oyuna yeni başlayan, bu kartlara sahip olmayan oyuncular için “hiçbir şekilde idare edilemez” oluyor. Hal böyle olunca dereceli sistemin bozukluğu, son dönemde çoğu oyuncuyu bezdirdi. Blizzard da sistemin düzeltilmesi gerektiğini, ancak dengesiz kart sayısının artmasıyla anlayabildi.