Anasayfa Haber Google Clips Kamerası Ön Siparişe Açıldı

Google Clips Kamerası Ön Siparişe Açıldı

Google’ın Clips adlı yeni kamerası yapay zeka teknolojilerinden faydalanıyor.

Çoğu kişi sevdikleriyle geçirdiği güzel anları fotoğraf veya video ile ölümsüzleştirmek ister. Fakat bir anlık gelişen olayları fotoğraflamak kolay bir iş değil. Bu anları yakalamak için bir kişinin elinde kamerayla, sürekli tetikte beklemesi gerekiyor.

Google ise yapay zeka teknolojisiyle donatılmış Clips isimli minik kamerasıyla bu özel anları kolayca yakalamayı hedefliyor. Moment IQ makine öğrenme teknolojisini kullanan kamera 130 derecelik görüş açısına sahip. Clips, tek şarj ile 3 saat boyunca çalışabiliyor ve 15 fps video kaydı alabiliyor.

Google, Moment IQ’nun en çok beraber vakit geçirilen kişileri öğrendiğini ve zamanla daha iyi kayıtlar alabildiğini belirtti. Çekilen görüntüler, WiFi Direct ile akıllı telefonlara gönderiliyor. 5x5x2 cm boyutlarında olan kamera, yalnızca 42,5 gram ağırlığında. Ürün 249 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe açıldı.

Fiyatı biraz yüksek olan Clip’in özel anları yakalama konusunda ne kadar başarılı olduğunu ancak uzun kullanımda anlamak mümkün. Ürünün nasıl çalıştığını merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=JXh1yyvXpwo