Anasayfa Haber Intel’in Sorunlu Spectre Yaması, Microsoft’u Harekete Geçirdi

Intel’in Sorunlu Spectre Yaması, Microsoft’u Harekete Geçirdi

Intel

Microsoft, Intel’in sorunlu Spectre yamasını devre dışı bırakmak için acil bir güncelleme yayınladı.

Geçtiğimiz ayın en önemli siber güvenlik konularından bir tanesi Meltdown ve Spectre açıklarıydı. Intel’in son 10 yılda ürettiği tüm işlemcilerde bulunan açıklar, bir süredir gündemdeydi. Açığı kapatmak veya hafifletmek amacıyla yayınlanan güncellemeler ise büyük karmaşaya sebep oldu. Güncellemelerin eski AMD işlemcili bilgisayarları başlayamaz hale getirmesi bu sorunlardan biriydi. Intel’in Spectre yaması ise bilgisayarların alakasız anlarda yeniden başlamasına sebep oluyordu.

Intel’in Spectre yamasını yayınlayıp sonrasında müşterilerini bu yamayı yüklememeleri yönünde uyarması, kullanıcılar açısından hayli sıkıntı yarattı. Uyarı tüm müşterilere ulaşmamış olacak ki Microsoft, Intel’in yamasını etkisiz hale getiren acil bir güncelleme yayınlamak zorunda kaldı.

Intel’in sorunlu Spectre yamasıyla beraber sistemlerin yeniden başladığı, kararlılık problemlerinin yaşandığı ve hatta veri kayıplarına yol açtığı söyleniyor. Microsoft bu yamayı etkisizleştiren yamasını Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 ve sunuculara yönelik Server sürümleri için yayınladı. Microsoft’un yamasını, aşağıdaki link aracılığıyla indirebilirsiniz.

Microsoft’un yamasını indirmek için tıklayın.