Anasayfa Haber 2017’de Play Store’dan 700.000 Uygulama Kaldırıldı

2017’de Play Store’dan 700.000 Uygulama Kaldırıldı

Google, uygulama mağazasından 700.000 zararlı uygulamayı kaldırdığını duyurdu.

Google’ın Android uygulama mağazası Google Play’de sık sık sorunlu uygulamalarla karşılaşmak mümkün. Kötü amaçlı yazılım geliştiriciler tarafından hazırlanan bazı uygulamalar, telefonlarda reklam görüntüleyerek para kazanabiliyorlar. Google ise bu uygulamaları fark ettikçe mağazadan kaldırıyor.

Google Play Ürün Müdürü Andrew Ahn, geçtiğimiz yıl Play Store’dan 700.000 uygulamanın kaldırıldığını duyurdu. 2016’ya göre %70 artış olduğunu belirten Ahn, bu uygulamaların %99’unun henüz hiçbir cihaza yüklenmeden yasaklandığını ekledi.

Sık kullanılan uygulamaları taklit ederek kullanıcıları kandıran uygulamaların yanı sıra, pornografi, şiddet, nefret ve yasal olmayan aktivite içeriklerine sahip uygulamalar da Play Store’dan kaldırıldı. Ahn bu uygulamaları bulmak için makine öğrenmesi tekniklerinden faydalandıklarını belirtti. Geliştiricilerin yeni hesap alarak uygulama geliştirmeye devam etmesini engelleyen bazı önlemlerin de alındığını ekledi.

Fakat alınan tüm önlemlere rağmen Play Store’da ortaya çıkan zararlı yazılımlar çok sayıda telefona yükleniyor. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan sahte WhatsApp uygulaması, 1 milyon kullanıcının telefonuna ulaşmayı başarmıştı. Ayrıca pek çok uygulama, telefonların alakasız bilgilerine erişebiliyor veya alakasız noktalarda reklam görüntüleyebiliyor.