Anasayfa Haber Apple, 2018 iOS Planlarını Güncelledi

Apple, 2018 iOS Planlarını Güncelledi

Apple, 2018 senesinde iOS 12’de performans ve kaliteye odaklanacak.

Apple akıllı telefon konusunda ciddi bir düzenle hareket ediyor. Her 2 yılda bir ana model geliştiriyor, aradaki yıllarda da “S” modellerini piyasaya sürüyor. Ayrıca iOS işletim sistemini de Eylül aylarında gerçekleştirdiği akıllı telefon tanıtımlarından birkaç hafta sonra güncelliyor.

Her yeni iOS sürümüyle birlikte iPhone’lar bazı yeni özelliklere kavuşuyor. iOS 12’de ise ana ekranın ve araç içi kullanım arayüzlerinin güncellenmesi bekleniyordu. Ayrıca Mail ve Kamera uygulamalarında da geliştirmeler yapılacağı konuşuluyordu.

Apple’ın yazılım kısmında sorumlu olan Craig Federighi, geçtiğimiz ay çalışanlarıyla yaptığı bir toplantıyla yol haritasını değiştirdiğini duyurdu. Yeni yol haritasına göre iOS 12, daha çok genel sistem performansı ve kalite odaklı geliştirmeler getirecek.

Diğer taraftan iOS 12’nin az sayıda da olsa yenilik getireceği konuşuluyor. Geliştirilmiş artırılmış gerçeklik desteği, ebeveyn kontrolü ve sağlık uygulamaları, bu yenilikler arasında yer alıyor. Yeni iOS sürümünde kullanıcıları nelerin beklediğini Haziran ayında yapılacak olan Apple Geliştirici Konferansı’nda öğreneceğiz.