Anasayfa Haber Akıllı Telefonların Ekranları Elmas İle Güçlendirilecek

Akıllı Telefonların Ekranları Elmas İle Güçlendirilecek

Yeni geliştirilen elmas cam, akıllı telefon ekranlarının kırılmasını önleyebilir.

Akıllı telefonların en büyük problemi kolayca kırılan ekranları ve ekran camları. Gorilla Glass ile bir nebze daha güçlü hale getirilen ekranlar, buna rağmen yarım metre yükseklikten yere düşmeyle dağılabiliyor.

Akhan Semiconductor isimli şirket, bu problemin kökten çözümü için kolları sıvadı. Miraj Elmas Cam isimli yeni bir proje üzerine çalışmalara başlayan Akhan, laboratuvarda ürettiği elmas levhaları kullanarak akıllı telefon ekranlarını korumayı planlıyor.

Elmas bilinen en sert malzeme. Son derece şık göründüğü için takılarda kullanılan bu malzeme, çizilmediği için klasik kol saatlerinin camlarında da kullanılıyor.

Akhan CEO’su Adam Khan, yeni elmas camların bazı üretici ortaklarca denendiğini belirtti. Buı iş ortakları yeni camı stres testine sokup, iletkenliğini deniyorlar. Bu testlerin biraz vakit alacağı söyleniyor.

Khan, yapılan bir röportajda 2019’da Miraj Elmas Cam ile kaplanmış akıllı telefonları piyasada görebileceğimizi söylüyor. Miraj ekran camını kullanan akıllı telefonların bir miktar daha pahalı olması bekleniyor.