Anasayfa Haber Google, Oyun Akışı Hizmeti Üzerinde Çalışıyor

Google, Oyun Akışı Hizmeti Üzerinde Çalışıyor

Hizmetin Chromecast veya geliştirilecek yeni bir konsolda çalışacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda Phil Harrison’ı bünyesine katan Google’ın bir oyun konsolu üzerine çalışmaya başlayacağı tahmin ediliyordu. Ortaya çıkan bazı söylentilere göre şirket, oyun akışı hizmetlerine yönelmeyi planlıyor. Henüz emekleme aşamasında olan oyun akış hizmetleri, kullanıcıların oyunlarını bulut üzerinden oynamasına imkan sağlıyor.

Kullanıcının bilgisayarından verilen komutlar sunuculara gönderiliyor. Sunucu, oyunun tüm hesaplamalarını yaparak kullanıcıya görüntüyü bir video akışı olarak gönderiyor. Böylece kullanıcı, minimum seviyedeki bilgisayarıyla yüksek performansa ihtiyaç duyan oyunları rahatlıkla oynayabiliyor. Bu teknolojideki kilit nokta, tahmin edeceğiniz üzere internet bağlantı hızı ve ping değeri.

Oyun akışı ve bulut oyun hizmetlerine yöneleceği söylenen Google’ın bu hizmeti Chromecast ciihazı üzerinden sunacağı konuşuluyor. Söylentilere dahil olan bir diğer ihtimal de oyun akışı için geliştirilen, istemci konumunda bulunacak yeni bir konsol. Konsolun geliştirilmesi durumunda beraberinde bir kontrol cihazının da tasarlanacağı konuşuluyor.

Google’ın Phil Harrison ile neler yapacağını merakla bekliyoruz. Tabii bu söylentinin sonunda ortaya Android’in düşük bütçeli Free-to-play oyunlarını çalıştıracak basit bir konsolun da çıkma ihtimali yok değil.