Anasayfa Haber İzinsiz Kriptopara Madenciliği Yazılımları Android Cihazlara Sıçradı

İzinsiz Kriptopara Madenciliği Yazılımları Android Cihazlara Sıçradı

Android telefonları ve televizyonları hedef alan yeni botnet, bulaştığı cihazlarda Monero kazıyor.

Çinli güvenlik şirketi Netlab tarafından keşfedilen yeni tehdit, kriptopara kazmak için hackerların ne kadar ilginç yollara başvurabileceğini gösteriyor. Hackerların telefon üstünde kriptopara madenciliği yapmasına olanak sağlayan botnet, şimdiden 5.000 Android cihaza bulaşmış.

ADB.Miner adı verilen botnet, bir Android cihaza bulaştıktan sonra ağ üzerindeki 5555 portu açık diğer cihazları tarıyor. Normalde kapalı olan bu port, geliştirici özellikleri aktif olan cihazlarda açılıyor. ADB.Miner bulduğu portu açık cihazlara bulaşarak kendini çoğaltıyor. Hackerlar bulaştırdıkları yazılım aracılığıyla Android cihazlarda Monero kriptopara birimini kazıyorlar. Ayrıca istedikleri takdirde farklı para birimlerine de yönlendirebiliyorlar.

Netlab, diğer hackerların da benzer yazılımları üretmelerine önayak olmamak için ayrıntıları şimdilik gizli tutuyor. Google’ın ise bu açığı ne zaman kapatacağı henüz bilinmiyor. Fakat hali hazırda şarj konusunda sıkıntı yaşadığımız akıllı telefonlarımızda madencilik yapılması oldukça can sıkıcı bir durum. Üstelik mobil cihazların işlem gücü de bir hayli düşük. Milyonlarca cihazı etkilese bile hackerlar bundan ne kadar fayda sağlayabilir merak konusu.