Anasayfa Mobil LG V30+ Fiyatı ve Özellikleri

LG V30+ Fiyatı ve Özellikleri

LG V30+ akıllı telefonu ile V30 modelini daha da geliştiriyor. Videomuzda V30 Plus modelinin fiyat ve özelliklerini özetliyoruz…

LG V30+ için V30’ün güncellenmiş versiyonu diyebiliriz. Güncellemelerin yoğunlaştığı alanlar arasında ses kalitesi, dahili hafıza ve mobil ağ performansı var. Bu yeniliklere sırasıyla değinmeden önce gelin telefonun V30 ile bir olan özelliklerine bakalım:

Telefon 6 inçlik OLED ekrana sahip ve çözünürlüğü 2880×1440. HDR10 teknolojisini destekleyen ekran çok iyi kontrast oranlarına ve ışık altında yüksek okunabilirliğe sahip.

Pil olarak 3300 mAh tercih edilmiş ve günü kurtarmaya yeten bir kapasite.

Telefon Snapdragon’un 8 çekirdekli 835 çipsetini kullanıyor ve 4GB RAM’e sahip. Güncel Android işletim sistemi ve uygulamaları için bu özellikler fazlasıyla yeterli. Android demişken, telefon Android’in 7.1.2 sürümüyle geliyor.

Arka kameralara baktığımızda çift kamera olduğunu görüyoruz. Geniş odaklı ana kamera 16Megapiksel çözünürlüğe, f1.6 diyafram açıklığına sahipken ultra geniş odaklı ikincil kameranın 13 megapiksel çözünürlüğü ve f1.9 diyafram açıklığı var. Ultra geniş odaklı kamera ile neredeyse GoPro aksiyon kameralarındaki gibi bir balıkgözü etkisi elde etmeniz mümkün. Ön kamera da 5 megapiksel çözünürlüğe ve yine geniş bir odağa sahip.

Arka kamerayla 4k çözünürlükte 30 fps ya da 720p çözünürlükte 240 fps slow motion video çekebilmeniz mümkün.

İletişim kısmına bağtığımızda AC’ye kadar tüm güncel Wi-Fi standartları ve bluetooth 5.0 desteğini görmekteyiz.

USB C arayüzü kullanan telefonun analog kulaklık jack’ı üst kısımda, ses butonları yanda ve parmak izi okuyuculu güç butonu da arkada, kameraların altında yer alıyor. Üstün ses kaydı için telefonda altta ve üstte olmak üzere 2 adet mikrofon kullanılmış ve bu mikrofonlar gelişmiş yazılımsal kontroller sayesinde gürültülü ortamlarda kaydedilen ses kaynağının odaklanılması ve istenmeyen sesin bloke edilmesi konusunda daha iyi iş çıkarıyor.

Ön ve arka yüzey Gorilla Glass 5 teknolojisini kullanıyor. Kenarlarda hafif bir kavis tercih edilse de ekran bu kavislere kadar uzamıyor. Çerçevede ise aluminyum tercih edilmiş.

Şimdi de V30+’ı V30’dan ayıran kısımlara değinelim. Kimilerinizin bildiği gibi V30 bir kulaklıkla gelmiyordu. Bunun sebebi odyofillere hitap eden bu telefonun kitlesini iyi tanımasından kaynaklanıyor. Eğer yüksek kaliteli müzik dinlemek hayatınızda önemli yer eden bir hobiyse, büyük bir ihtimalle bu alanda yeterince yatırım yapmışsınızdır ve iyi bir kulaklık sahibisinizdir. V30+’da ise LG herşeye rağmen ve kutuya yüksek kaliteli bir kulaklık dahil etmeye karar vermiş.

Bir diğer değişiklik de telefonun dahili hafızasında yapılmış. V30’da 64GB olan hafıza, 128GB’a çıkarılmış ve 2TB’a kadar Micro SD kartlarla bunu artırmanız mümkün. Şu an piyasadaki en büyük Micro SD kartın 512GB olduğunu da belirtelim. Yine olay tamamen LG’nin hitap ettiği kitleyi iyi anlamasına dayanıyor çünkü yüksek kaliteli kayıpsız ses dosyalarının boyutları oldukça yüksek. Eğer FLAC dosyalarından oluşan bir arşiviniz varsa 128GB o kadar da büyük gelmeyebiliyor.

LG V30’un V30+ versiyonda yapılan son değişik, 4×4 MIMO antenleri sayesinde artırılan hücresel bağlantı performansı olmuş. Sinyal gücünün bu antenlerle artırılmasıyla daha önce bağlantınızın zayıf olduğu yerlerde daha iyi iletime sahip olabiliyorsunuz.

Ülkemizde 4399 TL’den satışa sunulması beklenen telefon yüksek kaliteli ses özellikleriyle odyofilleri hedefliyor. Aynı zamanda geniş odaklı kameralarıyla outdoor aktiviteleriyle yakından ilgilenen kitlelere panoramik doğa fotoğrafları ve spor faaliyetleri için özçekim gözetilerek tasarlanmış.