Anasayfa Haber Nvidia, Madencilik GPU’su Tanıtabilir

Nvidia, Madencilik GPU’su Tanıtabilir

İddialara göre Nvidia, GTC 2018’de 2 farklı mimarinin duyurusunu yapabilir.

Ekran kartı fiyatları kriptopara madencilerinin aşırı talebi sebebiyle bir hayli yükseldi. Karaborsaya düşen bazı kartlar değerlerinin çok üzerinde fiyatlarla satılıyorlar. Bu durum elbette oyuncuları ciddi bir şekilde etkiliyor. Hatta Nvidia, geçtiğimiz ay satış kanallarından kriptopara madencilerine ekran kartı satışı yapılmamasını rica etmişti.

Reuters’ın ortaya attığı iddiaya göre Nvidia, Turing adındaki bir GPU mimarisi üzerine çalışıyor. Reuters, 26 – 29 Mart tarihleri arasında yapılacak olan GTC 2018’de (GPU Technology Conference) bu mimariyi kullanan GPU’ların duyurulacağını söylüyor. Ayrıca bu GPU’nun oyunculara yönelik olduğunu da ekliyor.

Ampere iddiaları asılsız mı?

Bu iddiayla birlikte Nvidia’nın bu yıl için ne planladığı belirsizleşiyor. Zira uzun bir süredir GTX 2000 serisinin Ampere mimarisini kullanacağı konuşuluyordu. Öncesinde ise bu iddia, Volta mimarisi olacağı yönündeydi.

Eğer Reuters’ın iddiası doğruysa, ortaya pek çok senaryo çıkıyor. Bazı kaynaklar bu iddiayı, iki farklı GPU’nun geliştirildiği şeklinde yorumluyor. Bu durumda Ampere madenciler için, Turing oyuncular için geliştiriliyor olabilir.

Bazı kaynaklar ise Nvidia’nın sızdırılan Ampere haberlerini boşa düşürmek için isim değişikliğine gittiğini iddia ediyor. Diğer taraftan Nvidia yeni kurulan Ampere şirketiyle çakışma olmaması amacıyla isim değişikliği yapmış olabilir. Ampere, ARM tabanlı işlemciler üretiyor. Her halükarda Nvidia’nın planları GTC 2018’de ortaya çıkacaktır.