Anasayfa Haber Blizzard, WarCraft 3 Remastered Çıkarabilir

Blizzard, WarCraft 3 Remastered Çıkarabilir

Blizzard’ın eski profesyonel WarCraft 3 oyuncularını Amerika’ya davet ettiği konuşuluyor.

RTS türünün en başarılı ve dengeli oyunlarından biri olan WarCraft 3, çıkışının üzerinden hemen hemen 16 sene geçmiş olmasına rağmen oynanmaya devam ediyor. Kitlesini memnun etmeyi iyi bilen Blizzard da 16 senelik oyunu için güncellemeler yayınlamayı sürdürüyor

Şirket, geçtiğimiz aylarda StarCraft’ın Remastered sürümünü yayınlayarak Battle.net yazılımına eklemişti. Güncel Battle.net yazılımının entegre edilmesiyle oyuncuların iletişimini bir hayli kolaylaştıran Remastered, beraberinde yüksek çözünürlüğü ve güncel donanımlarla/yazılımlarla uyumluluğu getirmişti. Blizzard’ın WarCraft 3 ve Diablo 2 için de Remastered sürümlerini geliştirdiği bir süredir biliniyor.

Eski profesyoneller Amerika’ya gidiyorlar

Şirketin, eski WarCraft 3 esporcularını Amerika’ya davet ettiği söyleniyor. Davetliler arasında Happy, HawK, Foggy ve şu sıralar Heroes of the Storm yayıncılığı ve sunuculuğu yapan Grubby olduğu biliniyor. Bu oyuncular, Amerika’ya gitmeye hazırlandıklarını ve vize almaya çalıştıklarını onayladılar. Fakat net bir şekilde Blizzard tarafından davet edildiklerini söylemediler.

Bahsi geçen oyuncuların topluca Amerika’ya gitmeleri için herhangi bir sebep yok. WarCraft 3 turnuvaları Asya ülkelerinde devam etse de oyun, Amerika için “ölü” durumda ve hiçbir turnuva veya etkinlik yapılmıyor. Amerika’da yeni bir turnuva yapılacak olması ihtimali de son derece düşük. Zira Happy, LAN turnuvalarında oynamayı reddeden bir oyuncu. Diğer taraftan Blizzard’ın eski profesyonellerin yer alacağı bir LAN turnuvasını gizli tutmayacağı aşikar. Turnuva yapılacak olsa gizlemek yerine reklamını yapardı.

Yolculuk acil, sebebi gizli

HawK, Amerika’ya gidişinin sebebini gizli tutacağını söyledi. Ayrıca Rusya’da yaşayan Happy ve HawK, sırf Amerika vizesini daha çabuk almak amacıyla Sırbistan’a geçtiklerini söylediler.

Tüm bu bilgiler toplanınca ortaya iki sonuç çıkıyor:

  • WarCraft 3 bağlantılı bir etkinlik veya duyuru yapılacak
  • Bu etkinlik, bir turnuva olmayacak

WarCraft 3 ile ilgili yapılacak etkinlik veya duyuru, büyük ihtimalle WarCraft 3 Remastered ile ilgili olacaktır. Bir süredir geliştirilmekte olan sürüm, Battle.net’e eklenebilecek seviyeye ulaşmış olabilir. Bu noktada WarCraft 3 Remastered’dan aşağıdaki yenilikleri bekleyebiliriz:

  • 16:9 ve 21:9 ekran oranları desteği
  • 60 Hz ve üzeri tazeleme oranı desteği
  • Battle.net yazılımı entegrasyonu
  • Online oyunlarda ping optimizasyonu
  • Hile korumasının eklenmesi

Yoksa WarCraft 4 mü duyurulacak?

Diğer taraftan bazı kullanıcılar, bir WarCraft 4 duyurusunun yapılacağını tahmin ediyorlar. Fakat bu ihtimal çok gerçekçi durmuyor. Zira Blizzard böylesine beklenen bir oyunun duyurusunu, ancak kendi Blizzcon etkinliğinde yapar.

Aklımıza gelen son ihtimal ise, geliştirilmesi belirli bir seviyeye kadar tamamlanmış WarCraft 4’ün, eski WarCraft 3 profesyonellerine gösterilerek fikirlerinin alınması. Şirket güvenlik ve gizlilikten ödün vermemek için oyunu WC3 profesyonellerine göndermek yerine ofisinde göstermek istemiş olabilir.

Eğer önümüzdeki hafta herhangi bir WarCraft 3 Remastered duyurusu yapılmaz ve davetlilerden herhangi bir ses çıkmazsa, gelecek Blizzcon’da bir WarCraft 4 duyurusuyla da karşılaşabiliriz.