Anasayfa Haber Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection Kırıldı

Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection Kırıldı

Windows 10 Mağaza oyunları da artık korsanlar tarafından kırılabiliyor.

Microsoft’un Windows 10 mağazasındaki bazı uygulamalar tüm Microsoft platformlarında kullanılabiliyor. UWP (Universal Windows Platform) olarak adlandırılan bu uygulamalar arasında oyunlar da mevcut. UWP oyunları bu zamana kadar korsan yazılımcılar tarafından kırılamamıştı. CODEX ise Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection’ı kırarak bir ilki başardı.

Bildiğiniz üzere bazı oyunlar çok katmanlı kopya koruma yazılımlarıyla korunuyor. Uplay, Denuvo ve VMProtect olmak üzere 3 katmanla korunan Assasins Creed Origins, geçtiğimiz haftalarda kırılmıştı. CODEX, Microsoft’un UWP oyunlarında ise 3’ten fazla katmanın bulunduğunu ve bu sebepten dolayı kırılmasının bir hayli zor olduğunu söyledi.

Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection, tam 5 farklı katmanla korunuyor: MSStore, UWP, EAppX, XBLive ve Arxan. Mağaza’nın öne çıkan diğer oyunları Forza Motorsport 7 ve Gears of War 4’ün kaç katmanla korunduğu henüz bilinmiyor. Fakat Zoo Tycoon’un kırılmasıyla birlikte, diğer Mağaza oyunlarının da hızlı bir şekilde kırılacağı tahmin ediliyor.