Anasayfa Makale İncelemeler Samsung A8 Fiyatı ve Özellikleri

Samsung A8 Fiyatı ve Özellikleri

2018 Model Samsung Galaxy A8’i kutusundan çıkartıyor, fiyat ve özelliklerine bakıyoruz…

Samsung A serisi, tasarım olarak S serisine daha yakın, ancak orta ve üst seviye arasında yer alan telefonlardan oluşuyor. Samsung bu segmente S serisinin hafifletilmiş, Lite sürümlerini sunuyor.

  • 00:06 – Tasarım ve segment.
  • 00:33 – Kutu içeriği.
  • 00:51 – Çift ön kamera.
  • 01:14 – Ana kamera.
  • 01:26 – Video özellikleri.
  • 01:40 – İnce kenar S8’e göre nasıl? Ortak ve farklı noktalar, ekran özellikleri.
  • 02:27 – İşlemci ve donanım özellikleri.
  • Eyxnos 7885 8 çekirdekli, RAM 4 GB, kapasite 32 ya da 64 GB.
  • MicroSD kart destekliyor.
  • 02:55 – Batarya ve diğer özellikler.
  • 03:10 – Fiyat.

Telefon Samsung’un tüm modern tarzını ve çizgilerini taşıyor öncelikle bunu belirtelim. Hatta yakında çıkmasını beklediğimiz S9’u andırdığını bile söylememiz mümkün ki zaten Samsung’u tanıyanlar, aynı jenerasyon telefonları genellikle birbirini andıran tasarım öğelerine sahip olduğunu bilirler.

Telefon kutusunda alışageldiğimiz aksesuarlar mevcut. Bunlar arasında hızlı şarj cihazı ve USB C uçlu şarj ve data kablosu, Samsung marka kulak içi kulaklıklar ve micro usb’den Tip C’ye dönüştürücü adaptör. Tip C portu artık bütün telefonlarda standart hale gelmeye başladı.

Telefona baktığımızda ilk dikkatimizi çeken çift ön kamerası oldu.

f1.9 diyafram açıklığına sahip lenslerle gelen kameraların biri 8 diğeri 16 megapiksel. 8MP’lik kamera 85 derece, 16MP’lik kamera 76 decelik görüş açısı sunuyor.

Samsung’un canlı odaklanma adını verdiği özellik çift kameradan faydalanarak selfie’lerinizde arkaplanı bulanıklaştırmamızı sağlıyor.

Arka kameranın özellikleri arasında da düşük ışıkta daha net çekim var. Bunu F1.7 diyafram açıklığı, 1.12 mikrometre büyüklüğünde pikselleri ve 1 / 2.8 inç sensörüyle başarıyor.

Video çekim özelliklerine baktığımızda S serisinde olan 4K ya da slow motion gibi seçeneklerin olmadığını görüyoruz. Telefon 1080p ve 720p 30 kare saniye video çekebiliyor. Neyse ki dijital görüntü sabitleme özelliği mevcut.

A8 2018 yılında piyasaya sürülecek amiral gemisi telefonların tasarımından öğeler paylaşıyor demiştik, bunlardan birisi de Samsung’un sonsuz ekran olarak adlandırdığı ince kenarlar. Ancak tabi bir S8’deki kadar ince kenarlı olmadığını da belirtmemiz gerek. Onun dışında S8 ve S8+ da gördüğümüz ve S9’da görmeyi beklediğimiz 18.5:9 en boy oranı A8’de de bulunmakta.

Bu sayede telefon daha ince uzun, daha az geniş bir forma kavuşuyor. Bizce bu form telefonu ceplere sığdırma ve tutuş ergonomisi açısından oldukça güzel bir faktör. Ancak her uygulama bu çözünürlüğe tam uyum sağlıyor mu? Hayır, içeriğe ve uygulamaya bağlı olarak deneyim değişiyor.

Ekran 5.6 inç büyüklüğünde ve süper AMOLED teknolojisini kullanıyor. 1080×2220 çözünürlükte inç başına 440 piksel yoğunluğa sahip.

Performans konusuna gelirsek, Samsung’un artık A serisi telefonlarında dahi gayet tatmin edici performans seviyelerine ulaştığını söylememiz gerek.

8 çekirdekli Exynos 7885 çipsetini ve 4GB RAM’i bu telefonda görmek bizi şaşırttı. Dahili hafıza olarak ise 32 ve 64GB olmak üzere 2 opsiyonunuz bulunmakta.

İsterseniz micro sd kart yuvasına takacağınız maksimum 256GB’lık bir kartla bunu artırmanız mümkün.

Telefonun diğer özelliklerine baktığımızda 3000Mah pil, IP68 sınıfı toza ve suya dayanıklılık, always on display, yüz tanıma özelliğini görüyoruz.

Ülkemizde 2650 – 2700 TL civarında satışa sunulan Samsung A8, orta segmentin üzerinde bir fiyatlandırmaya sahip. Galaxy S8 modeline oldukça yakın bir konumda. Orta vadede neler olacağını ise izleyip göreceğiz.

İlk bakışta dikkatimizi çeken artı ve eksileri de sizlerle paylaşıyoruz:

Artılar:

  • Canlı odaklanma ile yaratıcı selfie çekme olanağı
  • 3000mAh pil kapasitesi
  • Tek elle kullanım için ideal boyutlar

Eksiler:

  • Ekran kenarları S8’deki kadar ince değil
  • 4k ya da ağır çekim video kaydetme olanağı yok