Anasayfa Haber Windows 10 Güncellemeleri Hızlanacak

Windows 10 Güncellemeleri Hızlanacak

Microsoft, Windows 10 güncelleme işlemlerinin daha da hızlandırılacağını açıkladı.

Windows güncellemeleri SSD’si bulunmayan ve eski bir işlemciye sahip olan bilgisayarlarda oldukça uzun sürebiliyor. Microsoft da bu konuyla ilgili bazı düzenlemeler yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, indirilmesi bir şekilde yarıda kesilen Windows güncellemeleri için “Devam et” seçeneği getirmeyi düşündüklerini belirtmişti.

Microsoft Insider yöneticisi Dona Sarkar, bir tweet’inde yükleme sürelerinin kısalması için çalıştıklarını belirtti. Sarkar, tweet’inde yapılan çalışmaların tüm kullanıcıları etkileyeceğini vurguladı.

Microsoft’un güncelleme hızları konusunda bazı çalışmalar yaptığı bir süredir biliniyor. Unified Update Platform sayesinde güncelleme paketlerinde, yalnızca son güncelleme sonrasında değişiklik yapılan dosyalara yer veriliyor. Bunun öncesindeki güncelleme paketleri güncellemenin tüm dosyalarını içeriyordu. Bu değişiklikle birlikte güncelleme paketlerinin boyutu, %35 oranında düştü.

Şirketin güncellemeleri ne şekilde kısaltmaya çalıştığı henüz bilinmiyor. Fakat indirme işleminin devam ettirilebilir hale gelmesi, yapılacak diğer değişikliklerle beraber kullanıcılara büyük kolaylık sağlayabilir.