Anasayfa Haber Snapdragon İşlemcili HP Envy x2 Fiyatı Açıklandı

Snapdragon İşlemcili HP Envy x2 Fiyatı Açıklandı

HP, Snapdragon işlemcili bilgisayar fiyatlarını üst seviyede tutacak gibi görünüyor.

Windows 10’un ARM tabanlı işlemcilerle çalışacak olması, pek çok dizüstü bilgisayar kullanıcısını heyecanlandırmıştı. Zira bu sayede düşük işlem gücüne ihtiyaç duyan kullanıcıların, oldukça iyi bir batarya süresine düşük bir fiyat etiketiyle sahip olabileceği düşünülüyordu.

Asus’un NovaGo dizüstü bilgisayarı da bu fikri destekler nitelikteydi. Snapdragon 835, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip NovaGo, 599 dolardan satışa sunulacak. 8 GB RAM – 256 GB depolama alanına sahip NovaGo sürümü ise 799 dolardan satılacak. Fakat anlaşılan HP aynı yolu izlemeyecek.

HP, Snapdragon 835 işlemcili dizüstü bilgisayarı Envy x2’yi ön siparişe açtı. Ürünün satış sayfasına bakıldığında, 4 GB RAM ve 128 GB UFS depolama birimine sahip olan en düşük sürümün 999 dolardan satıldığı görülüyor. Bu fiyat Asus’un NovaGo için belirlediği fiyatların bir hayli üstünde.

Windows bilgisayarlara göre daha düşük işlem kapasitesine sahip olan ARM bilgisayarların, bu şekilde fiyatlandırılmaları bir hayli ilginç. Şimdilik yalnızca 2 üreticinin planlarından haberdarız. Bakalım diğer üreticiler, Snapdragon işlemcili bilgisayarları için nasıl bir fiyatlandırmaya gidecekler?