Anasayfa Haber Sony Xperia XZ2 Ve XZ2 Compact Duyuruldu

Sony Xperia XZ2 Ve XZ2 Compact Duyuruldu

Sony’nin XZ2 modellerinde yaptığı tasarımsal değişiklikler dikkat çekiyor.

Sony, yeni üst seviye Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact modellerini tanıttı. Genellikle düz yapıdaki telefonlarıyla tanıdığımız Sony, XZ2’de hem eğim katarak, hem de çerçevelerini daraltarak önceki modellere göre bir fark yaratmayı başarmış.

Xperia XZ2’nin hem arka, hem ön kısmında Gorilla Glass 5 kullanılıyor. Compact modelin arka kısmı ise polikarbonat kaplı. Sony bu modelleri için de IP68 toz ve suya dayanıklılık sertifikasını almış. Parmak izi okuyucu sensörler ise arka tarafa yerleştirilmiş.

Xperia XZ2 modelinde 5,7 inç, Compact modelinde ise 5 inç ekran bulunuyor. HDR teknolojisini destekleyen bu ekranlar, cihazın ön panelinde eski Xperia’lara göre daha geniş bir alan kaplıyor.

XZ2 gücünü Snapdragon 845’ten alıyor

Her iki cihazda da Snapdragon 845 çipset, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. Standart modelde 3.180 mAh kapasiteli, kablosuz şarj destekli bir batarya yer alıyor. Compact modelinde ise 2.870 mAh batarya bulunuyor, fakat kablosuz şarjı desteklemiyor. XZ2 modellerinin arka tarafında 19 megapiksellik Motion Eye kamera bulunuyor.

Titreşim motorunu değiştiren Sony, XZ2 modelinde daha fazla yer kaplayan fakat daha güçlü bir motor kullanmış. Motorun büyük olması sebebiyle, XZ2 Compact’te buna yer verilmemiş.

USB Type-C bağlantısı kullanılan telefonda 3.5 mm kulaklık bağlantısı bulunmuyor. Ürünlerin fiyatları henüz belli değil. Her iki modelin de ilkbaharın sonlarına doğru piyasaya çıkacağı söyleniyor.