Anasayfa Haber MSI Yeni Oyuncu Monitörleri Tasarlıyor

MSI Yeni Oyuncu Monitörleri Tasarlıyor

MSI Optix MPG27C, 144 Hz akıcılığını iki farklı çözünürlükte sunacak.

MSI, ünlü oyuncu çevre birimleri üreticisi SteelSeries ile ortak bir çalışmayla yeni oyuncu monitörleri geliştirmeye başladı. Optix MPG adı verilen bu seri, kavisli ekran yapısına sahip olacak.

Optix MPG serisi, iki farklı 27 inç monitörden oluşacak: MPG27C ve MPG27CQ. 1800R ekran eğiminde olan bu ürünlerde VA panel kullanılacak. Her iki modelde de 144 Hz ve 1 ms tepki süresi bulunurken, MPG27CQ modeli 1440p çözünürlük sağlayacak. MPG27C ise standart 1080p çözünürlüğe sahip olacak.

Full HD model 250 nit parlaklık sağlarken, 1440p model 400 nit parlaklığa ulaşabilecek. Monitörlerde 2 tane HDMI, 1 tane DP girişine yer verilirken, MPG27CQ ayrıca HDMI 2.0’ı destekleyecek. Ayrıca monitörlerin sol kısımlarında USB bağlantı noktalarına da yer verilecek.

Ürünün fotoğraflarında, ön panelin alt kısmında RGB ışıklandırması bulunduğu görülüyor. Oyuncunun dikkatini dağıtma ihtimali bulunan bu ışıklandırmanın ne derece işlevsel olacağı merak konusu.

Monitörlerde SteelSeries Engine desteği bulunacak. Bu sayede alarmlar, geri sayımlar, istatistikler ve Discord bildirimleri gibi bilgiler ekrana yansıtılabilecek. Yeni MSI Optix MPG monitörlerin fiyatları ve çıkış tarihleri henüz bilinmiyor.