Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #54 – Özel Sipariş Gezegen

Kafa Ayarı #54 – Özel Sipariş Gezegen

“Usta bize oradan bir buçuk gezegen çek” kıvamına henüz gelmemize çok var, ancak Uzaylıoğlu’nun lüks ve kişiye özel gezegen inşaa edeceği günler de gelecek. Nasıl mı? Buyrun Kafa Ayarı’na…

Sıcak içeceğinizi aldıysanız, kışın son soğuğunda, Mart ayının kazma kürek yaktırdığı karlı bir günün akşamında yayına aldığımız bu bölümde biraz gezegenden uzaklaşıp hava alabilirsiniz.

Temel ilham kaynağımız tabii ki Otostopçu’nun Galaksi Rehberi. Ancak bu rehberin dışında da kişiye özel lüks gezegen inşaatına varabilecek bir konu vardı. Örneğin Master of Orion serisini oynayanlar, uzaydaki toz bulutlarını sıkıştırıp önce bir gezegen yaptıklarını, ardından da yemyeşil bir cennete dönüştürebildiklerini hatırlayacaklardır.

Bunun ötesine geçip sıfırdan, ısmarlama lüks gezegen yapımını da göreceğimiz günler eninde sonunda gelecek. Havanın sıcaklığına, suyun ve göğün rengine, tadına, malzemesine, işçiliğine, efenim fayansından kapı koluna istenen kıvamda tasarlanabileceği gezegenlerden bahsediyoruz. Şirketler için özel logolu gezegenler, doğum günleri için adınızın uzaydan göründüğü yerler imkansız gibi görünse de yeterince gelişmiş teknoloji ile imkansız değil.

Yok Artık…

Yok bu fazla fantastik ve uzak geldi, ben daha yakın bir şeyler arıyorum derseniz de, önce bunun Kafa Ayarı olduğunu hatırlatalım. Konsepti ve muhteviyatı keyfi olarak belirlenen, sohbet ve muhabbet amaçlı programımızda arada uçup gidebiliriz. Nostaljiye dalıp bilgisayarların gerçek bilgisayar, telefonların da kablolu olduğu günlere dönebiliriz.

Yakın gelecekçiler, sizler de izlemediyseniz üç vakte gerçekleşmesi muhtemel olayları ekonomik anlamda ele aldığımız “Uzay Madenciliği Faaliyetleri Raporu”muzu burada bulabilirsiniz: Kafa Ayarı #42 – Derin Uzay Madenciliği

İzlemediyseniz de Expanse dizisini izleyebilirsiniz. Uzay gemileri frene basınca durmadığı için gerçekçi kurgu sınırına daha yakın, hafif karanlık film – dedektiflik hikayesi tadında başlayan, güzel bir yapım.

Mizahımı soğuk alırım, hatta 40 yıl kadar geriden olursa tadı daha da güzel oluyor diyenler de BBC’nin Yes Minister – Emret Bakanım dizisini izleyebilir. Yes Prime Minister – Emret Başbakanım diye de bir devamı vardır.

Pratik bilgi: Kütleçekim kuvvetinden yararlanarak uzaydaki tozları toplar, aşırıya kaçmadan sıkıştırırsanız ve bunu yeterince yaparsanız kabaca bir gezegen elde edebilirsiniz. Ardından fasulye ekip sularsanız yeşerme göremezsiniz. Zira atmosfer kutuya dahil değildir.

Dipnot: Bu bölümün hazırlanmasında hiç bir Alpha Centaurili küçük tüylü yaratık zarar görmemiştir.

Disclaimer: Birileri size gezegen senedi satmaya kalkarsa, tutup da gezegen inşaası için fabrika kurduk derse (Şimdilik) inanmayın. İnanıp da alım yaparsanız da biz sorumluluk kabul etmeyiz peşinen beyan edelim. Projeyi görmeden, teslim tarihinden emin olmadan imza atmayın, geçmiş projelerin teslimlerini kontrol edin.