Anasayfa Haber Hunt Down The Freeman Hayal Kırıklığı Yarattı

Hunt Down The Freeman Hayal Kırıklığı Yarattı

Yapımcı şirket, Steam’de yanlış sürümün yayınlandığını açıkladı.

Bilgisayar oyuncuları yıllardır Valve’ın Half-Life 2 Episode 3 veya Half-Life 3 duyurmasını bekliyor. Valve ise uzun bir süredir Half Life serisiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmıyor. Şirketin bu sessizliği, serinin hikayesi üzerine başkaları tarafından çeşitli modlar ve oyunlar tasarlanmasına sebep oldu. Royal Rudius Entertainment’ın geliştirdiği Hunt Down The Freeman da bunlardan biri.

Source motorunu kullanan lisanslı bir oyun olan HDTF geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı. Fakat oyunun yayınlanmasına saatler kala oldukça ilginç gelişmeler yaşanmıştı. Yapımcı şirket birkaç kere oyunun çıkışını birkaç saat ertelerken, bekleyen oyuncular da bir hayli sabırsızlanmıştı.

Sonunda Steam’de yayınlanan oyun önemli teknik sorunlar içeriyordu. Oyun içi görsel ve yapay zeka hataları bir yana, çoğu modelin başka oyunlardan alındığı görülüyordu. Royal Rudius Entertainment yaptığı açıklamada, kullanılan modellerin bazıları için izin alınırken, bazılarını TurboSquid üzerinden satın aldıklarını söyledi.

Oyun ile ilgili yaşanan diğer teknik sıkıntılarla ilgili yapılan açıklama ise bir hayli ilginç. Proje Yöneticisi Berkan Denizyaran, Steam’e gönderilen sürümün yanlış olduğunu fark ettiklerini belirtti. Oyunun son sürümünü Steam’e yükleyecek olan çalışanın yanlışlıkla eski sürümü gönderdiğini söyleyen Denizyaran, dosya organizasyonu konusunda hata yaptıklarını itiraf etti.

Royal Rudius Entertainment, şimdi oyunun dosyalarını yeniden toparlıyor. Oyunun gerçek sürümünün, 5 Mart’ta tekrardan yayınlanacağı belirtildi. Steam’de fazla miktarda olumsuz görüş alan Hunt Down The Freeman, Türkiye’de 42,5 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Bakalım oyunun yeni sürümü, olumsuz görüşlerin değişmesini sağlayabilecek mi.