Anasayfa Haber Kingdom Come: Deliverance’ın Yapım Maliyeti Ortaya Çıktı

Kingdom Come: Deliverance’ın Yapım Maliyeti Ortaya Çıktı

Kingdom Come: Deliverance ilk iki haftalık satış sayısıyla maliyetini şimdiden çıkarmış olabilir.

Geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkan ve genellikle Skyrim ile de karşılaştırılan Kingdom Come: Deliverance, 2 haftada 1 milyon satış sayısına ulaşarak ciddi bir başarı elde etmişti. Cry Engine grafik motorunu kullanan oyun bilgisayarları ciddi bir şekilde zorluyor olsa da, 2018’in en iyi oyunları arasına girmeye şimdiden aday sayılıyor.

Warhorse Games adındaki küçük bir şirket tarafından geliştirilen oyun, pek çok AAA bütçeli oyunu gölgede bırakmayı başardı. Bir ekonomi dergisinde çıkan makaleye göre Kingdom Come: Deliverance 36,5 milyon dolarlık bir bütçeyle geliştirildi. Bu bütçeye satış ve reklam giderleri de dahil.

AAA oyunların bütçeleri ise genellikle bu rakamın çok daha üstünde oluyor. GTA 5’in maliyeti 265 milyon doları bulurken, Skyrim ise 100 milyon dolara geliştirilmişti. Bu durumda Kingdom Come: Deliverance’ın oldukça küçük bir bütçeyle geliştirildiğini söylemek mümkün.

Oyunun yurt dışı satış fiyatı 50 – 60 dolar seviyesinde. Bu miktarın ne kadarı Warhorse Games kasasına gidiyor, orası bilinmiyor. Fakat ilk 2 haftada yapılan 1 milyonluk satış ile oyunun maliyetinin karşılandığı tahmin ediliyor.