Anasayfa Makale Günlerce Başından Kalkamayacağınız 9 PC Oyunu

Günlerce Başından Kalkamayacağınız 9 PC Oyunu

Saatler boyunca içinde kaybolacağınız oyun dünyaları arıyorsanız, bu 9 oyuna göz atmanızı tavsiye ederiz.

Her oyuncuya ve her oynanış türüne uygun bir oyun bulmak mümkün. Bulmaca, beat-em up, MMOFPS türünde oyunlar oyunculara kısa zaman aralıklarında stres atabilecekleri dünyalar sunuyor. Peki oyunda birkaç dakikalık adrenalinden daha fazlasını arayan oyuncular için hangi oyunlar var?

Eğer siz de oynadığı oyunlarda el göz koordinasyonundan fazlasını arayan bir oyuncuysanız, harcayacağınız saatleri meşru kılacak bu oyunlara bir göz atın.

Kingdom Come Deliverance

Gerçekçiliğin ve tarihsel tutarlılığın dışlandığı geleneksel RPG’lerden sıkıldıysanız, Warhorse Studios tarafından geliştirilen Kingdom Come Deliverance aradığınızı size sunabilir.

KCD oyunculara bir demircinin genç oğlu rolünü oynama şansını sunuyor. 1400’lü yıllarda geçen oyunun gerçekçilik takıntısı ise oyun dinamiklerini rakiplerinden bir hayli ayırıyor. Miğfer takıldığında görüşün sınırlanması gibi detaylar sayesinde KCD, oyunculara olabildiğince gerçekçi bir RPG deneyimi sunuyor.

KCD sorunsuz bir oyun değil, ancak rakiplerinden sıyrılmasını sağlayan oyun dinamiklerinin çokça meraklısı var.

NieR: Automata

Platinum Games’in popüler oyunu NieR: Automata, oyunculara 2B, 9S ve A2 adlı üç androidin kontrolünü sunuyor. Yüksek tempolu aksiyonun, derin ve karakter odaklı bir hikaye ile birleşimi olan NieR: Automata, hem akıcı oynanışı, hem de birden fazla sona sahip olması nedeniyle oyuncuları uzun süre meşgul etme potansiyeline sahip.

Divinity: Original Sin 2

2014 yılında piyasaya sürülen Divinity: Original Sin, RPG severler tarafından oldukça beğenilmiş ve eleştirmenler tarafından yüksek notlarla ödüllendirilmişti. 2017 yılında piyasaya sürülen Divinity: Original Sin 2 ise hali hazırda oldukça yüksek olan çıtayı bir adım daha yukarı taşıyarak adını son yılların en iyi RPG’leri arasına yazdırmayı başardı.

Original Sin 2 oyun mekanikleri konusunda pek çok iyileştirmeye sahip olsa da, ilk oyuna kıyasla en önemli yenilik oyunun sunduğu hikayede saklı. Original Sin tüm artılarına rağmen hikaye olarak çoğu oyuna göre zayıftı.

Original Sin 2 ise bu eksiği fazlasıyla kapatmayı başarıyor. Özenle hazırlanmış diyaloglar oyunun mekanikleri ile birleşince karşılaştığınız her görev ve karakter etkileşimi, karakterinizin özelliklerine göre şekilleniyor.

Dört kişilik co-op desteği de sunan Divinity: Original Sin 2, tek kişilik standart bir oynanışta yaklaşık 80 saatlik oyun süresi sunuyor.

Civilization VI

Civilization serisinin tanıtıma pek ihtiyacı yok. Efsanevi seri 6. oyunu ile kaldığı yerden strateji sevenlerin günlerini yemeye devam ediyor. Serinin en güncel oyunu Civilization VI, klasik Civilization formülüne eklediği ufak ama etkili oyun dinamikleri ile takdir topladı ve çoğu oyuncu tarafından serinin en yenilikçi oyunu kabul ediliyor.

Sonbahar 2018’de yayınlanan Rise and Fall ek paketi de oyuna Karanlık Çağ ve Altın Çağ mekanikleri ekleyerek oynanış saatini ciddi miktarda arttırdı.

Mass Effect: Andromeda

Mass Effect: Andromeda her ne kadar tuhaf yüz animasyonları nedeniyle oyun piyasasında biraz alay konusu olmuş olsa da, bir BioWare oyunundan beklendiği gibi oyuncuyu içine çeken dev bir dünya sunuyor.

Serbest dolaşıma izin veren onlarca dünyaya sahip olan Andromeda, ayrıca serinin en iyi dövüş mekaniklerine sahip. Yani isterseniz Andromeda’nın sunduğu dünyayı BioWare imzalı yardımcı karakterler ile keşfedebilir veya Andromeda’nın akıcı dövüş sistemi ile ardı arkası kesilmeyen düşman birliklerini avlayabilirsiniz.

Her iki seçenekte de Mass Effect: Andromeda oyunculara sayısız saatler süren bilim kurgu deneyimi vadediyor.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt hakkında söylenmeyen pek bir şey kalmadı. Sadece çıktığı yıl olan 2015’in değil, tüm zamanların en iyi oyunlarından biri olan Wild Hunt, bu başarısını pek çok şeyi doğru yapmasına borçlu. Oyunun en doğru yaptığı şeylerin başında da canlı, nefes alan bir açık dünya geliyor.

Muhteşem grafikleri sağ olsun, Wild Hunt’ta oyuncular saatlerce hiçbir şey yapmadan Velen ormanlarını turlayıp, Skellige kıyılarında yelken açabiliyor. Bunun üzerine oyunun ustaca yazılmış hikayesi ve karakterleri de eklenince, The Witcher 3: Wild Hunt farkında olmadan günlerinizi harcayabileceğiniz bir oyuna dönüşüyor.

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V’in PC platformunu ziyaret etmesi haddinden daha uzun sürdü. Ancak sonuç o kadar başarılıydı ki, oyuncular ne kadar beklediklerini unutup kendilerini Los Santos’un sokaklarına attılar.

Los Santos devasa bir şehir. Ana hikayeyi takip etmeseniz bile şehir size yapacak çok şey sunuyor. Öyle ki GTA Online lobilerine adım atmadan önce onlarca saatinizi Los Santos sokaklarında geçirdiğinizi fark edebilirsiniz.

Fallout 4

Oyuncuların Fallout 4’ten beklentileri büyüktü. Bu beklentilerin karşılanıp karşılanmadığı oyuncudan oyuncuya değişse de, çoğunluk Commonwealth’in yapacak tonla şey sunan bir oyun dünyası olduğu konusunda hemfikir sayılır.

Fallout 4’ün ana hikayesinde dağ bayır gezip kaçırılan oğlumuzu arıyoruz. Ancak ana hikayeyi bir kenara itsek bile Fallout 4’ün zengin açık dünyası bizi meşgul edecek etkinlikler ile dolu.

Oyuncular oyunda yer alan farklı gruplara katılıp görevler gerçekleştirebilir, kendi sığınaklarını inşa edebilir veya her şeyi yok sayıp yedek parça avına çıkabilir. Fallout 4 oyunculara kendi hikayelerini çizme olanağı sunuyor ve bu sayede oyuna yüzlerce saat gömmek kulağa o kadar abartılı gelmiyor.

Final Fantasy XV: Windows Edition

Final Fantasy XV, çok sancılı bir geliştirme sürecinin ardından 2016 yılında güncel nesil oyun konsolları için yayınlanmıştı. 6 Mart itibariyle Square Enix’in dev JRPG’si PC platformunda oynanabilir olacak.

Eğer oyunun konsol sürümü PC’de ne ile karşılaşacağımıza dair bir gösterge ise, oyuncuları onlarca saat meşgul edecek bir ton içerik ile karşılaşacağız demektir. Bir yandan takım arkadaşlarınızla kamp kurup yemek pişirebileceğiniz, diğer yandan dağ büyüklüğünde yaratıklar ile dövüşebileceğiniz Final Fantasy XV, kristal dolu dünyası ile siz farkında olmadan günlerinizi yiyecektir.