Anasayfa Haber İzlanda’da 600 Tane Madencilik Bilgisayarı Çalındı

İzlanda’da 600 Tane Madencilik Bilgisayarı Çalındı

Çalınan sistemlerin toplam değerinin 2 milyon dolar seviyesinde olduğu söyleniyor.

İzlanda’da gerçekleşen 4 farklı hırsızlık olayında, veri merkezlerinde bulunan toplam 600 madencilik bilgisayarı çalındı. Komiser Helgi Kjartansson, 2 milyon dolarlık vurgunun ülkede bu zamana kadar yaşanan en büyük hırsızlık vakası olduğunu söyledi. Olay sonrasında güvenlik görevlileri dahil olmak üzere çok sayıda kişi yakalandı ve göz altına alındı.

Yapılan hırsızlıkların üçü Aralık ayında gerçekleşirken, son olay Ocak ayında yaşandı. Olay hırsızlarının izinin sürülmesi için bir süre medyadan gizli tutuldu. Araştırma ekibi ülkedeki elektrik tüketimini takip ederek anormal bir artışı gözlemlemeyi umuyor. Ekip aynı zamanda internet sağlayıcılarından da destek alıyor.

Hırsızların bu sistemlerle ne yaptığı henüz bilinmiyor. Ülkenin herhangi bir bölgesinde anormal bir elektrik tüketimi artışı gözlenmediğine göre bu sistemler henüz madencilik işinde kullanılmıyor. Çalınan sistemlerdeki yüzlerce ekran kartı, anakart, işlemci ve RAM modülünün ayrı ayrı satılması da kolay olmayacaktır.

İzlanda kriptopara madenciliği yapanların ilgisini çeken bir ülke. Serin iklim, çok sayıda veri merkezi ve yenilenebilen enerji kaynakları sebebiyle ucuz maliyetli elektrik, kriptopara madencilerinin İzlanda’yı tercih etmesinde büyük rol oynuyor.