Anasayfa Haber MacBook Pro 2018 Modellerinde Performans Artışı Bekleniyor

MacBook Pro 2018 Modellerinde Performans Artışı Bekleniyor

Apple’ın yeni MacBook Pro modellerinin öncekilerden çok daha güçlü olacağı iddia ediliyor.

Bir süredir Apple’ın yeni nesil, yüksek performanslı MacBook Pro modellerini resmi olarak tanıtması bekleniyor. Bugüne kadar kulağa oldukça ilgi çekici gelen birkaç söylenti ortaya çıktı. Bu söylentilerin arasında trackpad’in ikincil bir OLED ekranla değiştirileceği gibi oldukça radikal değişiklikler yer alsa da, bizim ilgimizi çeken asıl değişiklik performansı ilgilendiren söylentiler.

Yeni nesil MacBook Pro modelleri ile ilgili ortaya çıkan tüm söylentiler, 2018 modellerinin Intel’in 7. nesil işlemcilerinden 8. nesil işlemcilerine terfi edeceğini gösteriyor. Eğer söylentiler doğruysa Haziran ayı itibariyle yeni MacBook Pro 13 modellerinde dört çekirdekli Intel işlemcileri görmeye başlayabiliriz.

8. nesil dört çekirdekli Intel işlemciler, çift çekirdekli 7. nesil modellere kıyasla ortalama %40’a varan bir performans artışı sunuyor. Üstelik bu işlemcileri kullanan diğer dizüstü bilgisayarlarda uygulanan testlere bakacak olursak, artan performans pil ömrünü olumsuz etkilemiyor.

8. nesil mobil Intel işlemcileri

13 inçlik MacBook Pro modelinin dört çekirdekli işlemciye terfi etmesi, 2018 yükseltmesini geçtiğimiz yıllardaki yükseltmelere kıyasla çok daha önemli kılıyor. MacBook Pro 13 kullanıcıları pil ömründen feragat etmeden artık daha yüksek bir performans elde edebilir.

Söz konusu MacBook Pro 15 olduğunda ise elimizde pek fazla bilgi bulunmuyor. Ancak tahminler 2018 modelinin altı çekirdekli Intel Coffee Lake işlemcilere terfi edebileceği yönünde. Ayrıca Dell’in yıl içinde piyasaya sürülecek XPS 15 2-in-1 modelinde kullanılan dört çekirdekli 8. nesil Intel CPU ve AMD RX Vega M GL GPU kombinasyonu da yeni MacBook Pro 15’te görebileceğimiz işlemci seçeneklerinden biri.