Anasayfa Haber Mercedes Yeni Dijital Far Teknolojisini Duyurdu

Mercedes Yeni Dijital Far Teknolojisini Duyurdu

Digital Light adı verilen yeni farlar, bir tür projeksiyon cihazı işlevi de görecek.

Mercedes, bu yılın ilk yarısında piyasaya çıkaracağı Maybach S-Class otomobillerinde Digital Light adlı bir teknolojiye yer verecek. Bu yeni far teknolojisi yola işaret veya simge yansıtmaya olanak sağlıyor.

Mercedes’in Geneva Motor Show etkinliğinde tanıttığı yeni teknoloji, aracın ön farlarına birer milyon piksellik projeksiyon yeteneği kazandırıyor. Daimler, araçtaki sensörlerin ve kameraların yoldaki diğer sürücüleri algılayacağını, Digital Light’ın buna göre çalışacağını bildirdi. Digital Light aynı zamanda navigasyon teknolojilerinden de faydalanacak. Yeni far teknolojisi aydınlatma alanını tüm bu verilerden derlediği sonuçlara göre belirleyecek.

Maybach S-Class otomobillerde kullanılacak yeni far teknolojisi yola HD kalitesinde semboller de yansıtabilecek. Bu sayede sürücüye yolculuk esnasında çeşitli bilgiler sağlanacak. Örneğin aracın gidiş yolu üzerinde, tehlikeli bir noktada bulunan bir yayayı okla göstermek gibi ilginç özellikler eklenecek. Ayrıca şerit bilgisi, kaygan zemin gibi bilgileri de sürücüye aktarabilecek. Böylece Digital Light sürücü için ek bilgi ekranı işlevi de sağlayacak.

Bunun trafikte ne gibi sonuçlar doğuracağı ise merak konusu. Bu aydınlatma sisteminin yola yansıttığı semboller diğer sürücülerin dikkatini dağıtabilir. Diğer taraftan araç içindeki LCD ekranlara bakılmasını gerektirmediği için sürücülerin yola daha iyi konsantre olmasını da sağlayabilir. Bakalım bu teknoloji otomotiv sektörü tarafından kabul görecek mi.