Anasayfa Haber Alexa Cihazları Sebepsiz Kahkaha Atıyor

Alexa Cihazları Sebepsiz Kahkaha Atıyor

Alexa denetimindeki cihazlardan gelen sebepsiz kahkaha sesleri kullanıcıları tedirgin ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir hata, Amazon’un Alexa asistan yazılımını kullanan cihazlardan hiç beklenmeyen anlarda kahkaha sesleri çıkmasına sebep oluyor. Normalde böyle bir kahkaha sesinin gelmesi için kullanıcının “Alexa, gül” komutu vermesi gerekiyor.

Ortaya çıkan hatayla herhangi bir gülme talebi bulunmamasına rağmen kahkaha atan Alexa, çok sayıda kullanıcıyı korkutmayı başarmış. Şirket, bu hatayı düzeltmenin yanı sıra “Alexa, gül” sözlerinde de değişiklik yapmayı planlıyor. Bu sözlerin yanlışlıkla söylenebileceğini ve Alexa tarafından yanlış anlaşılabileceğini ifade eden Amazon, gülme fonksiyonunun çalışması için “Alexa, gülebilir misin?” komutunu kullanacak.

Reddit’teki bazı kullanıcılar, evde gerçekten birilerinin güldüğünü sandıklarını söylediler. Bu durum, evde yalnız olan kişiler için bir hayli korkutucu olabiliyor. Amazon, problemin farkında olduklarını ve düzeltmek için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Kendi halinde durması gereken bir yapay zekanın uyku saatlerinde kahkaha atarak insanları uyandırması, özellikle uykuluyken çok daha ürkütücü olabilir.