Anasayfa Haber Fortnite Battle Royale Mobil Cihazlara Geliyor

Fortnite Battle Royale Mobil Cihazlara Geliyor

Epic Games, oyunun iOS ve Android platformlarına da geleceğini duyurdu.

PUBG ile birlikte en çok oynanan multiplayer oyunlar arasında yer alan Fortnite Battle Royale’ın mobil platformlarda yayınlanacağı duyuruldu. Epic Games’in yaptığı duyuruda oyunun önce iOS, sonra da Android için çıkarılacağı belirtildi.

Fortnite Battle Royale’ın mobil sürümü, PC ve konsol sürümleriyle aynı tecrübeyi sağlayacak. Aynı harita, içerik, oynanış ve güncellemelerle gelecek mobil sürüm, 100 kişilik multiplayer modunu tamamen destekleyecek.

Tam sürüme göre eksiği bulunmayan mobil sürüm, PC, PS4 ve Mac kullanıcılarıyla platformlar arası oynamaya da olanak sağlayacak. Böylece oyuncular Xbox One dışındaki tüm platformlardaki arkadaşlarıyla bir arada Fortnite oynayabilecek.

Bunun nasıl bir sonuç doğuracağı ise henüz bilinmiyor. Zira kontrolünü fare ile sağlayan PC ve Mac oyuncuları, Dual Shock 4 ve akıllı telefon kullanıcılarına göre büyük avantaj sağlayabilir. Bu noktada akıllı telefonlara Bluetooth klavye – fare seti bağlamak mantıklı bir çözüm olabilir.

12 Mart’tan itibaren iOS cihaz kullanıcıları, Fortnite’ın sitesinde yayınlanacak olan davet etkinliği ile oyunu erkenden edinebilecekler. Oyunun minimum iOS cihaz gereksinimleri ise iPhone 6S, iPhone SE, iPad Mini 4, iPad Pro, iPad 2017 ve iPad Air 2 olarak belirlenmiş.