Anasayfa Haber Google Ve LG, Yüksek Çözünürlüklü VR Ekranlarını Tanıtacak

Google Ve LG, Yüksek Çözünürlüklü VR Ekranlarını Tanıtacak

Yeni ekranlar sayesinde sanal gerçeklik gözlükleri çok daha başarılı görüntü sağlayabilir.

VR gözlüklerinin en büyük sıkıntılarından biri olan yetersiz çözünürlük, kullanıcıların görüş alanında piksellerle karşılaşmasına sebep olabiliyor. Piyasadaki en yüksek çözünürlüğü sağlayan VR gözlük olan HTC Vive Pro’nun çözünürlüğü 2.880×1.600. Bu da tüm görüş alanına yeterli detayı vermekte yetersiz kalıyor.

LG ve Google önümüzdeki Mayıs ayında VR gözlükleri bir üst seviyeye taşıma potansiyeli bulunan yeni ekranı tanıtacak. 4,3 inç boyutundaki bu ekran OLED teknolojisini kullanıyor. Geliştirilen ekranın çözünürlüğünün ise 18 megapiksel olduğu söyleniyor. Gerçek çözünürlük değerleri verilmemiş olsa da 5.500×3.000 piksel gibi bir çözünürlüğe sahip olması muhtemel.

4,3 inç boyutuna sığdırılan bu çözünürlük, 1.443 ppi piksel yoğunluğuna ulaşılmasına imkan sağlayacak. HTC Vive Pro’nun ekranı ise yalnızca 615 ppi değerini sağlıyor. Yeni ekranın yenileme oranı ise 120 Hz olacak.

Kağıt üstünde harika görünen bu özelliklerin nasıl bir VR tecrübesi sağlayacağı merak konusu. Yeni ekran ile ilgili en büyük sorun ise donanım tarafında. Böyle bir çözünürlüğü 120 fps akıcılığında, iki farklı görüş açısından oynatmak için muhtemelen 3 veya 4 tane GTX 1080 Ti ekran kartına ihtiyaç duyulacaktır. Bu noktada Nvidia’nın da 3 ve 4 yollu SLI sistemlerini desteklemeyi kestiğini hatırlatalım.