Anasayfa Haber Kriptopara Madencilerinin GPU Talebi Düşüyor

Kriptopara Madencilerinin GPU Talebi Düşüyor

Talebin düşmesiyle birlikte Nvidia ekran kartı stoklarına sıkı denetim getirecek.

Kriptopara madencileri satın aldıkları fazla sayıdaki ekran kartlarıyla piyasada ciddi sıkıntılar yaratıyor. Oyuncular satın alacak ekran kartı bulmakta güçlük çekerken, yükselen fiyatlar da problemin tuzu biberi oluyor.

Bazı kaynaklara göre kriptopara madencileri, yavaş yavaş ellerini ekran kartlarından çekiyorlar. ASIC’lerin ve özel madencilik kartlarının ortaya çıkmasının bu durumda büyük payı olduğu düşünülüyor.

Nvida ise bu ani talep düşüşünden minimum hasarla kurtulmak için satış kanallarındaki stok yönetimini sıkı bir şekilde denetleyecek. Şirket, is ortaklarının Nvidia GPU’larını kriptopara madenciliği temalı herhangi bir reklama konu etmesini yasakladı. Ayrıca tüketiciye yönelik ekran kartlarının madencilere satışını da yasakladı.

Haber kaynağına göre Nvidia da, AMD de ekran kartlarının kâr oranlarının düşecek olmasından dolayı ekran kartı geliştirme faaliyetlerini yavaşlattı. Hali hazırda piyasada olan GPU’ların yaşam döngüsünün uzatılacağı konuşulurken, Turing mimarili kartların seri üretimine ancak 3. çeyrekte başlanacağı söyleniyor.