Anasayfa Haber Fallout 3 Grafiklerini Yenileyen Modun Yapımı Durduruldu

Fallout 3 Grafiklerini Yenileyen Modun Yapımı Durduruldu

The Capital Wasteland: A Road To Liberty isimli modun yapımı ses dosyalarındaki telif hakları sebebiyle iptal edildi.

Oynanışı keyif veren pek çok oyun, güncel grafiklerle yeniden yayınlanıyor. Remaster adı verilen bu yenilemeyi oyun geliştiricileri üstlenebildiği gibi, mod geliştiriciler de kendi çabalarıyla yapabiliyorlar.

The Capital Wasteland: A Road To Liberty bu türden Fallout 3’ü Fallout 4 grafik motoruna taşımayı hedefleyen bir projeydi. Mod geliştiricilerinin bir süredir üzerinde çalıştığı bu proje Bethesda’nın uyarısıyla durduruldu.

Mod geliştiricilerin içerikleri kullanmaları konusuna genellikle sıcak yaklaşan Bethesda, The Capital Wasteland’de farklı bir durumla karşı karşıya. Çünkü şirket, Fallout 3’te kullanılan tüm seslerin haklarına sahip değil. Mod ekibine oyunda lisanslı olarak kullanılan bazı seslerin bulunduğunu söyleyen Bethesda, mod yapımcılarının bu konuda çok dikkatli olmaları gerektiğini ekledi.

Bu uyarı üzerine farklı yollar arayan 5 kişilik geliştirme ekibi önce kendi ses kayıtlarını oluşturmayı düşündü, sonrasında vazgeçti. Ekip, Fallout 3’ün orijinal seslerine müdahale etmenin oyunun kalitesini düşüreceğini düşünüyor.

Projenin sitesinde yapılan duyuruda çalışmaların belirsiz bir süre durdurulduğu açıklandı. Bethesda veya ses dosyalarının esas sahibi ZeniMax’in onay vermesi halinde projeye kalındığı yerden devam edileceğinin de sözü verildi.