Anasayfa Haber Suudi Petrol Tesisine Siber Saldırı Yapıldı

Suudi Petrol Tesisine Siber Saldırı Yapıldı

Suudi Arabistan’daki bir petrol tesisini infilak etmekten hatalı kodların kurtardığı bildirildi.

Genellikle işi ağırlaştırmaya ve şirketlere bir şekilde para kaybettirmeye yönelik yapılan siber saldırılar, bu sefer farklı bir amaç için gerçekleştirildi. Suudi Arabistan’da bulunan bir petrol tesisine yapılan siber saldırı, neredeyse bir facia ile sonuçlanıyordu.

Petrol tesisinde bulunan bazı donanımlara zarar vererek tesisi komple havaya uçurmayı hedefleyen saldırı, bir kod hatası sebebiyle başarısızlıkla sonuçlandı. Yanlış yazılan kod, sistemin kendini kapatmasına sebep oldu. Eğer doğru bir şekilde yazılsaydı tesis yok olabilirdi.

Saldırıda kullanılan kodların karmaşıklığı sebebiyle bir devlet tarafından desteklendiği düşünülüyor. Yapılan analizlerde bu kodun daha önce hiçbir yerde görülmediği ve böyle bir kodun yazılabilmesi için Triconex güvenlik sistemi donanımlarına erişimin olması gerektiği ortaya çıktı. Bu donanımlar da 40.000 dolar gibi fiyat etiketleriyle satılıyor.

Zararlı kodların uzaktan gönderilebildiği ve başka bir saldırının daha gerçekleşebileceği düşünülüyor. Saldırının hedef aldığı donanımların benzerlerinin, Suudi Arabistan’daki pek çok petrol tesisinde kullanıldığı söyleniyor.