Anasayfa Haber Bülten İTÜRO 2018 Robot Kayıtları Açıldı

İTÜRO 2018 Robot Kayıtları Açıldı

İTÜRO 2018 robot kayıtları Şubat ayı itibariyle katılıma açılmıştır.

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 12-13-14 Nisan 2018 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde onikincisi düzenlenecek olan Türkiye’nin en köklü robot olimpiyatlarından biri olan İTÜ Robot Olimpiyatları (İTÜRO),
robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmeyi hedefliyor.

Proje ve yarışmacı kayıtları İTÜRO internet sitesi üzerinden yapılabilir. Organizasyon günü ise kayıt masasında kayıt aşamasında verilen numarayı bildirip organizasyon boyunca kullanılacak katılımcı kartını alacaklardır.

Yarışma kategorileri şöyle belirlenmiş:

1. Çizgi İzleyen Kategorisi
Çizgi izleyen robotlar önceden belirlenen bir parkuru veya bir pisti sensörleriyle algılayarak takip eden, iz süren robotlardır. Parkur siyah zemin üzerinde çizilmiş, işaretlenmiş, görünen beyaz bir çizgi veya tam tersi olabilir. Bunun yanı sıra takip edilecek çizginin rengi değişebilir çizgi izlerken pistte dinamik değişimler de yaşanabilir.

2. İnşaat Kategorisi
Bu kategoride robotlar, kendilerine verilen bloklarla önceden belirlenen yapıyı hatasız ve en kısa sürede oluşturmaya çalışırlar.

3. Mikro Sumo Kategorisi
Mikro sumolar, birbirleriyle Dohyo adı verilen belli standartlara ve özelliklere sahip yuvarlak bir ring üzerinde karşılaşırlar. Karşılaşma süresince robotlar birbirlerini ringin çevresindeki çizginin dışına itmeye çalışır. Robotlar kullandıkları çeşitli algılayıcılar ile dohyonun çevresindeki beyaz çizgiyi
algılayıp, ring içinde kalmaya çalışırlar.

4. Merdiven Çıkan Kategorisi
Bu kategoride robotlar farklı yüksekliklere sahip basamakları çıkıp inerek parkuru tamamlamaya çalışırlar. Başarı kriteri en az bir basamağı çıkabilmektir.

5. Senaryo Kategorisi: Trafik
Bu kategoride robotlar, trafik tabelalarındaki yönergeleri takip ederek pisti bitirmeye çalışırlar. Bu kategoride başarı kriteri yönergelere uygun bir şekilde en az 3 tabela geçmektir.

6. Serbest Kategori
Serbest kategori, yukarıda bahsi geçen kategoriler dışındaki çalışmaları kapsamaktadır. Yarışmacıların kendi yetenekleri ve yaratıcılıkları dâhilinde yapılan çalışmalarıyla yarışmaktadır.
Serbest kategori projeleri hakem heyeti tarafından çeşitli ölçütlere göre değerlendirilmektedir.

7. Renk Seçen Kategorisi
Bu kategoride robotlar, renkli silindirleri doğru renkli karelere taşımalılardır. Başarı kriteri en az bir silindiri doğru kareye yerleştirilmesi olarak belirlenmiştir.

8. Drone Kategorisi
Bu kategoride robotlar, pist üzerindeki iki direk etrafında belirli bir yönde otonom uçuş yapmaya çalışırlar. Bu kategoride başarı kriteri iki direk etrafında en az 2 tur atmaktır.

İTÜRO 2018 Siemens Ana Sponsorluğunda gerçekleşecektir.